Camping Savoie

De Savoie is een prachtig departement in het zuidoosten van Frankrijk, daar waar het Juragebergte samenkomt met de Alpen. De streek leent zich perfect voor zowel een zomer als wintervakantie. Je kunt er genieten van groene bergen, ongerepte natuur, mooie meren, pittoreske bergdorpjes en gezellige stadjes. Ontdek hier 10 mooie campings in de Savoie.

Alle campings in de Savoie

1. Camping La Forêt ★★

Kleine camping in de bergen omgeven door bomen. Camping La Fôret ligt op 1850 meter hoogte en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Het zwembad is verwarmd met zonne-energie. Voor eten en drinken kunt u terecht bij het restaurant en de bar. Je kunt er kampeerplaatsen, trekkershutten en stacaravans huren.

Bekijk Camping La Forêt

Prijzen en beschikbaarheid: MyCamping.com

2. Camping Du Lac De Carouge ★★★

Middelgrote gezinscamping aan een meer, gelegen aan de voet van het Baugesmassief in de Franse Voor-Alpen. Je kunt er kampeerplaatsen, stacaravans, chalets en appartementen huren. Op een warme zomerdag kun je lekker afkoelen in het meer. Verder kun je op Camping Du Lac De Carouge een sportveld, speeltuin, snackbar, verse broodjes en animatie vinden.

Bekijk Camping Le Lac de Carouge

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping, ACSI Eurocampings & MyCamping.com

3. Camping Les Bords du Guiers ★★★

Familiecamping aan een rivier, op loopafstand van het dorpje Saint-Genix-sur-Guiers. Naast traditioneel kamperen kun je ook overnachten in een van de ingerichten tenten voor het ultieme glampinggevoel. Camping Les Bords du Guiers heeft een zwembad, minigolfbaan, speeltuin, snackbar en een broodjesservice.

Bekijk Camping Les Bords du Guiers

Prijzen en beschikbaarheid: MyCamping.com

4. Camping Le Chamois

Wandelcamping in de bergen van de Franse Alpen en in het hart van het Nationaal Park Vanoise. Je kunt er kampeerplaatsen met en zonder stroom huren. Voor de jonge kampeerders is een speeltuintje en in het hoogseizoen kun je verse broodjes kopen. Camping Le Chamois ligt op 1400 meter hoogte en heeft fantastisch uitzicht op de bergen.

Bekijk Camping Le Chamois

Prijzen en beschikbaarheid: MyCamping.com

5. Camping Marie-France ★★★

Kleine familiecamping in het hart van de Savoie aan de voet van de Franse Alpen. Camping Marie-France heeft een jeu de boulesbaan, speeltuin en pizzeria. Kampeerders hebben ook toegang tot het recreatiepark Morel, waar je gebruik kunt maken van het zwembad met waterglijbaan en minigolfbaan.

Bekijk Camping Marie-France

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping, ACSI Eurocampings & MyCamping.com

6. Camping Les Trois Lacs ★★★★

Schaduwrijke familiecamping aan de voet van de Alpen gelegen aan twee rivieren. Camping Les Trois Lacs beschikt over een zwemparadijs met waterglijbanen, voetbalveld, kinderclub en een gezellig restaurant. Huur een kampeerplaats, lodgetent, bungalowtent of stacaravan.

Bekijk Camping Les Trois Lacs

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping & MyCamping.com

7. Camping De l’Ile ★★★

Rustige natuurcamping gelegen aan de rand van een meer. Het terrein ligt tussen de bergen en is omgeven door bos. Camping De l’Ile heeft 196 kampeerplekken geschikt voor kampeerders met tent, camper en caravan. Daarnaast zijn er nog 19 huuraccommodaties te huur. Er is een speeltuin, tafeltennistafel en recreatieruimte. In het meer mag gevist worden.

Bekijk Camping De l’Ile

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping & ACSI Eurocampings

8. Camping Les Lanchettes ★★★

Kleinschalige natuurcamping aan een riviertje in de Franse Alpen. Er zijn kampeerplaatsen, lodgetenten en chalets te huur. Camping Les Lanchettes heeft een restaurant, campingwinkel en ligt bij een recreatieterrein met volleybalveld, pingpong tafels en speeltuin voor de kinderen.

Bekijk Camping Les Lanchettes

Prijzen en beschikbaarheid: MyCamping.com

9. Huttopia Bozel en Vanoise ★★

Natuurcamping in de vallei van Bozel in de Tarentaisestreek van de 3 Vallées. De 115 schaduwrijke kampeerplaatsen liggen verspreid over terrein van 4 hectare. Er zijn ook safaritenten en houten chalets te huur. Huttopia Bozel en Vanoise beschikt over een zwembad, speeltuin en er worden gezellige muziekavonden georganiseerd. Elke ochtend zijn er verse broodjes beschikbaar.

Bekijk Huttopia Bozel en Vanoise

10. Camping des Lacs ★★★

Rustige 3 sterren familiecamping in het hart van de Avant Pays de Savoie bij het Meer van Bourge. Kampeerliefhebbers kunnen hier terecht met een eigen tent, camper of caravan. Sommige kampeerplaatsen hebben toegang tot de rivier Meline met een eigen strandje. Daarnaast zijn er stacaravans, ingerichte tenten en chalets te huur. Camping des Lacs beschikt over een snackbar, speeltuin, kinderclub en vers brood.

Bekijk Camping des Lacs

Lees ook: