10x kamperen op een kleine camping aan een Frans meer

Kamperen op een kleine camping aan een meer is ideaal voor vakantiegangers die houden van rust en natuur. Wat is er fijner dan ‘s morgens wakker worden en ontbijten met een adembenemend uitzicht op een meer in Frankrijk. Na een heerlijk dagje vertoeven bij het water, sluit je de dag af met een lekker drankje bij de caravan. Bekijk hier onze selectie van 10 kleine campings aan een meer.

Terug naar het: Camping Frankrijk blog

Bekijk alle kleine campings aan een meer in Frankrijk

1. Camping D’herbelon ★★★

Gezellige kleine camping gelegen aan de oever van het Lac de Monteynard-Avignonet, in de bergen van de Isère. Op het meer kun je zeilen, kanoën en zwemmen. Op Camping D’herbelon vind je een heerlijk zwembad, waar de kinderen zich kunnen uitlleven.

Bekijk camping

2. Camping Base De Loisirs Du Lac De La Gimone

Kleine familiecamping gelegen aan de oever van het Lac de la Gimone in de Gers. Bij het meer kun je genieten van een fijn strand en je kunt er kajaks huren. Camping Base De Loisirs Du Lac De La Gimone beschikt over een restaurant en je kunt er staanplaatsen en chalets huren.

Campingwebsite

3. Camping La Régate ★★★

Kleine familiecamping gelegen in de bergen van de Ariège, aan de oever van het meer Montbel. Je vindt er een heerlijk strand en je kunt er zwemmen en allerlei watersporten beoefenen. Camping La Régate heeft een zwembad, speeltuin en restaurant.

Prijzen en beschikbaarheid: Campings.com & ANWB Camping

Campingwebsite

4. Camping Lac de Devesset ★★★

Natuurcamping in het noorden van de Ardèche gelegen aan een meer in de Rhône-Alpes. Een fijne plek voor liefhebbers van natuur en watersportactiviteiten. De kampeerplaatsen op Camping Lac de Devesset liggen te midden van een pijnbomenbos en zijn zeer schaduwrijk

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping

Campingwebsite

5. Camping d’Orphéo Negro ★★★

Mooie natuurcamping gelegen aan een meer in de Dordogne. Camping d’Orphéo Negro heeft een prachtig zwembad met peuterbadje en is daardoor zeer geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen.

Prijzen en beschikbaarheid: Campings.com

Campingwebsite

6. Camping Le Chêne Du Lac ★★★

Gezellige familiecamping, gelegen in de groene heuvels van de Gironde. Camping Le Chêne Du Lac ligt aan de oever van een heerlijk meertje, waar je kunt zwemmen of watersporten kunt beoefenen.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping

Campingwebsite

7. Camping Les Valades ★★★★

Kleine familiecamping met zwembad gelegen op een groen terrein in de Dordogne. Camping Les Valades is gelegen aan een meer waar kinderen uren speelplezier kunnen beleven.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping

Campingwebsite

8. Camping Foxycamp ★★

Kleine natuurcamping met 27 plaatsen gelegen aam een meertje in de Lorraine (Lotharingen) waar je onder andere heerlijk kunt vissen. Camping Foxycamp heeft kampeerplaatsen en biedt de mogelijkheid tot het huren van chalets, yurts, en andere accommodaties.

Campingwebsite

9. Camping Le Pouchou ★★★

Kleine, ruimtelijk opgezette camping met zwembad rondom een vismeer in het Zuid-Franse Lot-en-Garonne. De groene, rustige Camping Le Pouchou is het hele jaar geopend en heeft kampeerplaatsen evenals huuraccommodaties waaronder chalets, bungalows en mobilhomes.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping

Campingwebsite

10. Camping du Lac Mercus ★★★

kleine camping in het hart van de Pyreneeën gelegen aan een meer in de Ariège in de Midi-Pyrénées. Gezellige activiteiten rondom het zwembad en spelen in het meer. De kampeerplaatsen op Camping du Lac Mercus zijn ruim en vlak.

Prijzen en beschikbaarheid: Campings.com, ANWB Camping & Eurocampings

Campingwebsite

Lees ook