10x Kamperen op een camping gelegen aan een meer of rivier

Huur een kano of neem een frisse duik! Het kan allemaal in de buurt van een camping aan het water. Ontdek hier de leukste campings aan een meer of rivier.

Bekijk hier alle campings aan het water

Terug naar het: Camping Frankrijk blog

1. Camping Huttopia Le Moulin ★★★

Fijne natuurcamping gelegen bij de Gorges de l’Ardèche aan de oevers van de rivier de Ardèche. Bij Camping Huttopia Le Moulin vind je een kiezelstrand waar je lekker kunt zwemmen en spelen. De camping heeft een heerlijk zwembad, ruime plekken, safaritenten, restaurant en er worden activiteiten georganiseerd.

Meer informatie

2. Camping La Pergola ★★★★★

Fijne familiecamping, gelegen aan het mooie Lac de Chalain, midden in de Jura. Camping La Pergola ligt direct aan de oever van het meer waar je een lekker strand kunt vinden en veel kano’s kunt huren. Camping La Pergola beschikt over een heerlijk zwembad met terras en er is een groot zwembad. Er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd.

Meer informatie

3. Camping Sites et Paysages Aramis ★★★

Kleinschalige camping in het hart van de Gascogne tussen de zonnebloemvelden en de heuvels in de Gers in de Midi-Pyrénées. Camping Sites et Paysages Aramis heeft een zwembad met waterglijbaan, beachvolleybalveld en tennisbaan.

Meer informatie

4. Camping La Chapelle Saint Claude ★★★

Mooie familiecamping gelegen aan het meer van Annecy en in de bergen van de Haute-Savoie. Camping La Chapelle Saint Claude beschikt over een heerlijk veld bij het meer, waar je kunt zonnen en zwemmen.

Meer informatie

5. Camping Du Lac Du Causse ★★★

Gezellige familiecamping gelegen bij het prachtige meer Lac du Causse. Rond het meer kun je heerlijk wandelen en bij het meer kun je allerlei watersporten beoefenen. Camping Du Lac Du Causse ligt direct aan de oever van het meer en je vindt er ook een lekker zwembad. In de zomer worden er leuke activiteiten georganiseerd en je kunt in de omgeving het Kalksteenplateau van de Corrèze en de grotten van Gouffe de la Fabe bezoeken.

Meer informatie

6. Camping La Butte ★★★

Middelgrote familiecamping met zwembad in de Dordogne gelegen aan de gelijknamige rivier. Camping La Butte in Nouvelle-Aquitaine beschikt over kampeerplaatsen en leuk ingerichte stacaravans.

Meer informatie

7. Camping Île de la Comtesse ★★★★

Kleinschalige familiecamping gelegen aan het meer Cuchet in de Franse Alpen. Camping Île de la Comtesse beschikt over een fijn zwemparadijs met glijbanen en peuterbad. Daarnaast worden er leuke activiteiten georganiseerd zoals karaokeavonden en zumba lessen.

Meer informatie

8. Camping Parc De La Dranse ★★★

Een mooie kleine camping gelegen aan het Meer van Genève (Lac Leman). De camping ligt direct aan een lekker strandje en je kunt er heerlijk kanoën of een frisse duik in het water nemen. Op Camping Parc De La Dranse kun je een speeltuin en een lekker restaurant vinden. De camping is zowel in de zomer als de winter geopend.

Meer informatie

9. Camping Le Moulin De Surier ★★★★

4-sterren camping, bestaande uit aangename en comfortabele chalets, lodgetenten en stacaravans. Op het meer kun je vissen, zwemmen en ook om watersporten te beoefenen zoals kanoën en waterfietsen. Camping Le Moulin De Surier heeft ook een zwembad, speelvelden en een kinderboerderij.

Meer informatie

10. Sanguinet Plage ★★★★★

Mooie familiecamping gelegen aan het meer van Annecy en in de bergen van de Haute-Savoie. Sanguinet Plage beschikt over een heerlijk veld bij het meer, waar je kunt zonnen en zwemmen.

Meer informatie

Lees ook