10x Kamperen in de Auvergne

De Auvergne vormt het hart van het Centraal Massief en is een indrukwekkend gebied in Zuid-Frankrijk. Het landschap kenmerkt zich door afgesleten vulkaanbergen, kratermeren, uitgestrekte dennenbossen, en schitterende rivierkloven. Het gebied is nog niet ontdekt door de massa en leent zich uitstekend voor een heerlijke kampeervakantie. Bekijk hier 10 mooie campings in de Auvergne.

Bekijk alle campings in de Auvergne

1. Camping Moulin de Chaules ★★★

Heerlijke camping midden in de natuur met toegang tot een beekje in de Cantal. De kampeerplaatsen van Camping Moulin de Chaules liggen verspreid op terrassen en zijn lekker ruim. Genietend van een drankje in de bar kunt u uw kinderen in de gaten houden terwijl ze lekker aan het ravotten zijn in de speeltuin. Na afloop kan iedereen afkoelen in het openlucht zwembad.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping, Campings.com & Booking.com

Bekijk campingwebsite

2. Camping La Pommeraie ★★★★

Magische familiecamping in het hart van het natuurpark met de grootste Europese vulkaan in de Cantal, een van de mooie departementen in de Auvergne. Je geniet van een prachtig uitzicht over de mooie Cère vallei terwijl je verblijft in een van de gezellige accommodaties die de camping te bieden heeft. Camping La Pommeraie heeft een mooie zwemparadijs, sportveld en restaurant.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping & Campings.com

Bekijk campingwebsite

3. Camping Le Repos du Baladin ★★★

Rustige gezinscamping in het hart van het vulkaanpark in de Auvergne op twee kilometer van het meer van Chambon in Puy-de-Dôme. Het buitenzwembad en binnenzwembad zijn verwarmd. In het hoogseizoen wordt er op Camping Le repos du Baladin minimaal twee keer per week een thema-avond georganiseerd waarvan eentje met een heus spektakel.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping & ACSI Eurocampings

Bekijk campingwebsite

4. Camping Le Vaubarlet ★★★★

Gezinscamping in de groene heuvels van de Haute-Loire aan de oevers van de rivier la Dunière in de Haute-Loire. Er is een zwembad, sportterrein en recreatieruimte. Het restaurant op de camping maakt huisgemaakte pizza’s en verschillende regionale maaltijden. In het hoogseizoen is er op Camping De Vaubarlet een Kids Club waar kinderen zich uren kunnen vermaken en nieuwe vriendjes kunnen maken.

Prijzen en beschikbaarheid: Campings.com, Villatent, ANWB Camping & ACSI Eurocampings

Bekijk campingwebsite

5. Camping Le Viginet ★★★

Prachtige parkachtige camping met zwembad in de Puy-de-Dôme van Nederlandse en Franse eigenaren. Het is ’s zomers een echte familiecamping, terwijl het er heerlijk rustig is in het voor- en naseizoen. Op Camping Le Viginet zijn een zwembad (geopend vanaf half juni tot half september), peuterbadje, een speeltuin voor kinderen, jeu-de-boules veld, tafeltennistafels, een pizzeria en friettent (hoogseizoen), en een bar met TV voor de sportevenementen.

Bekijk campingwebsite

6. Camping Du Viaduc ★★★

Familiecamping aan de oever van een meer in het zuiden van de Cantal.  De kampeerplaatsen zijn schaduwrijk en hebben een oppervlakte van 80 tot 110 vierkante meter. Geniet van het uitzicht op het prachtige meer van Saint Etienne Cantalès. Op Camping Du Viaduc vindt u een snackbar, een campingwinkel en een bakkerij tijdens het zomerseizoen. Ook beschikt de camping over een zwembad voor een frisse duik.

Bekijk campingwebsite

7. Camping CosyCamp ★★★★

Ecocamping met zwembad en wellness faciliteiten gelegen aan een rivier in de Haute-Loire. Camping CosyCamp is rustig gelegen op een 4 ha groot park in de buurt van Le Puy en Velay, aan de oever van de rivier de Loire met uitzicht op de ruïnes van het Château d’Artias. De camping biedt prachtig aangeklede Safari-lodges, boomhutten, authentieke tenten van hout en canvas, een zigeunercaravan en een luxe huisje. De camping beschikt over een overdekt- en buitenzwembad.

Bekijk campingwebsite

8. Camping La Belvédère ★★★★

Natuurcamping met zwembad in de Cantal tussen het Parc des Volcans d’Auvergne en Aubrac in de Auvergne. Naast traditioneel kamperen op de groene plekken kunt u ook in een tent overnachten, een mobilhome of een chalet. Bij de snackbar kunt u afhaalmaaltijden kopen, een drankje drinken en ijsjes eten. Verder is er een campingwinkel met broodservice aanwezig op de camping. Verder vindt u op Camping Le Belvédère een jeu de boulesbaan, tafeltennis, een volleybalveld en een basketbalveld.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping

Bekijk campingwebsite

9. Camping Le Pra de Mars ★★★

Rustige, groene camping aan de oevers van de rivier de Loire. De camping in het departement Haute-Loire ligt in een mooi gebied op een terrein van 5ha. Op Camping Le Pra de Mars kunt u gebruik maken van het zwembad en het jeu de boules terrein. Daarnaast is er ook een tennisbaan en zijn er verschillende fitness toestellen, waar de sportieveling zich helemaal kan uitleven. Eveneens is er een sauna en zijn er speeltoestellen en een midgetgolfbaan voor de kinderen.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping & Campings.com

Bekijk campingwebsite

10. Camping de Tauves ★★★

Camping in Puy-de-Dôme met zwembad in de regio Auvergne. Camping de Tauves beschikt over animatie, campingwinkel, tennisbaan, zwembad. Heeft u een keer geen zin om te koken dan kunt u terecht in het restaurant. Gelegen op 850 meter boven de zeespiegel aan de voet van het Massif du Sancy, heeft onze camping 75 locaties verspreid in een bloemrijke park van 3,5 ha.

Prijzen en beschikbaarheid: Campings.com, ANWB Camping, ACSI Eurocampings & Booking.com

Bekijk campingwebsite

Lees ook: