10x Kamperen aan een rivier in Zuid-Frankrijk

Het geluid van een kabbelende rivier, met een schepnetje kleine visjes vangen, lekker zwemmen en met een bootje het water op. Geniet van de mogelijkheden die een riviercamping in Zuid-Frankrijk biedt. Bekijk hier 10 mooie riviercampings in Zuid-Frankrijk.

Bekijk hier alle riviercampings in Zuid-Frankrijk

Terug naar het: Camping Frankrijk blog

1. Camping Beau Rivage

Heerlijke familiecamping aan de voet van de Cevennen, gelegen aan de rivier de Gardon. Niemand zal zich hier vervelen! Geniet op Camping Beau Rivage van een fijn zwembad, leuke animatie, overheerlijke pizza’s en natuurlijk waterpret in de avontuurlijke rivier. In de omgeving vind je mooie grotten en volop fiets- en wandelmogelijkheden.

Bekijk campingwebsite

2. Camping Le Garrit ★★★

Mooie camping aan de oever van de rivier de Dordogne, waar je prachtig kunt wandelen en fietsen. Bij Camping Le Garrit vind je een kiezelstrandje en er is een zwembad, waar de kinderen volop genieten van waterplezier. De camping heeft een mooie tuin, waar je lekker kunt zitten.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping

Bekijk campingwebsite

3. Camping River ★★★

Kleine, rustige natuurcamping aan een rivier in de Alpes-de-Haute-Provence. Camping River beschikt over een klein zwembad, restaurant, bar en terras aan de rivier. Daarnaast is er vers brood aanwezig en kunt u terecht in het kleine winkeltje voor de basisspulletjes.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping, Allcamps & LuxCamp

Bekijk campingwebsite

4. Camping Couderc ★★★

Fijne familiecamping met zwembad in de Lozère, gelegen aan de mooie rivier de Tarn en bij het historische plaatsje Saint-Enimie. Camping Couderc beschikt over een eigen strand, gemeenschappelijke barbecue, kano-kajak-verhuur, kleine supermarkt en speeltuin.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping

Bekijk campingwebsite

5. Camping Du Plan D’Eau

Gezellige familiecamping met zwembad en uitgebreid animatieprogramma, gelegen bij de Garonne rivier, aan de voet van de Pyreneeën. Camping Du Plan D’Eau in de Haute-Garonne beschikt over talloze speeltuinen, waar de kinderen zich helemaal kunnen uitleven.

Prijzen en beschikbaarheid: Campings.com, ANWB Camping & ACSI Eurocampings

Bekijk campingwebsite

6. Camping Les Bords Du Tarn ★★★

Rrachtige charme caping met zwembad aan de oever van de rivier de Tarn in de Aveyron. De camping is ideaal gelegen bij het begin van de Gorges du Tarn Tarn en de Jonte, centraal in het Regionale park van de Grands Causses (UNESCO). Camping Les Bords Du Tarn heeft een zwembad, volleybalveld en een restaurant.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping

Bekijk campingwebsite

7. Camping Le Pont De Maisonneuve ★★★

Middelgrote riviercamping met zwembad in de Ardèche, gelegen aan de Chassezac rivier, waar je heerlijk kunt zwemmen en suppen. Camping Le Pont De Maisonneuve beschikt over een speeltuin, restaurant, bar en campingwinkeltje.

Bekijk campingwebsite

8. Camping Les Rives De L’aygues ★★★

Gezellige familiecamping bij het dorpje Tulette in het departement Drôme in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Kampeer tussen het bos, direct aan de oevers van de rivier de Aygues. Camping Les Rives De L’aygues beschikt over een heerlijk zwembad met peuterbad en er zijn diverse speeltuinen. Daarnaast is er een lekker restaurant en is er een broodjesservice.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping & ACSI Eurocampings

Bekijk campingwebsite

9. Yelloh! Village Les Cascades ★★★★

Fijne familiecamping met zwembad en sportvelden vlakbij de Cevennen, gelegen aan de prachtige Cèze rivier, waar je kunt wandelen, zwemmen en kajakken. Yelloh! Village Les Cascades heeft direct toegang tot een kiezelstrand en beschikt over een speeltuintje, restaurant en animatie.

Bekijk op ANWB Camping

10. Camping du Pont d’Avignon ★★★★

Groene camping met zwembad in de Vaucluse aan de oevers van de rivier de Rhône, gelegen aan de overkant van de stad Avignon en haar ‘Pont d’Avignon’. Camping du Pont d’Avignon is de perfecte uitvalsbasis voor een vakantie vol sport, ontspanning en cultuur.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping & ACSI Eurocampings

Bekijk campingwebsite

Lees ook:

Terug naar het: Camping Frankrijk blog