De mooiste campings gelegen aan een meer in Frankrijk

Genieten van zwemmen in een prachtig meer, lekker luieren op het strand en allerlei sportieve activiteiten ondernemen. Dat kan allemaal op een camping aan een meer. Bekijk hier onze selectie voor de leukste campings, gelegen aan een meer.

Bekijk hier alle campings aan een meer in Frankrijk

Terug naar het: Camping Frankrijk blog

1. Camping L’Aloua – Meer van Annecy

De middelgrote Camping L’Aloua in de Haute-Savoie is gelegen aan het meer van Annecy in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Voor sportieve vakantiegangers bied de camping verschillende fiets en wandelroutes. Voor de kinderen is er een speeltuin en een recreatieruimte.

Meer informatie

2. Camping Le Fayolan – Jura

De 4-sterren Camping le Fayolan is een grote, complete camping met zwemparadijs aan een meer in de Jura aan de rand van het bos en meer met eigen strandje in de Franche-Comté.

Meer informatie

3. Camping Du Lac (Villefort) – Lozère

Camping Du Lac is een gezellige familiecamping in het stadje Villefort in het departement Lozère in de regio Occitanië. De camping heeft 2 speeltuinen voor de kinderen, een ping pong tafel, een jeu de boules terrein en een fitness ruimte. U kunt heerlijk genieten van de zon aan de rand van het zwembad op de camping of op het strand op maar 300m van de camping. Meer informatie

4. Flower Camping Du Lac du Causse – Corrèze

Flower Camping Du Lac du Causse is een gezellige familiecamping bij het stadje Lissac-sur-Couze in het departement Corrèze in de regio Nieuw-Aquitanië. De camping ligt direct aan de oever van een mooi meer en beschikt over een zwembad, waar de kinderen zicht uitstekend zullen vermaken.

Meer informatie

5. Camping La Dune Bleue – Gironde

De camping La Dune Bleue in Carcans is een camping aan het meer Lac d’Hourtin in de Gironde gelegen aan zee in de Nouvelle-Aquitaine. De camping beschikt over een zwembad, kinderclub, ontdekkingscursussen, fietsenverhuur en activiteiten voor zowel overdag als ’s avonds in het Origin’all Café.

Meer informatie

6. Camping du Lac de Saint-Cyr – Vienne

De 4-sterren Camping du Lac de Saint-Cyr in Saint-Cyr is een eco-camping op 10 minuten van de Futuroscope aan het meer van Saint-Cyr in de Vienne in de Poitou-Charentes. Rondom de camping vindt u 85 hectare vol water en plezier.

Meer informatie

7. Camping la Presqu’île de Champaubert – Champagne

De 4-sterren Camping la Presqu’île de Champaubert is een gezellige familiecamping aan de oevers van het meer van Der met directe toegang tot het strand in de mooie streek van de Champagne. Voor watersportliefhebbers is dit de ideale plek voor een heerlijke vakantie aan het water.

Meer informatie

8. Camping La Farigoulette – Provence

5-sterren Camping La Farigoulette in Saint-Laurent-du-Verdon is een familiale natuurcamping aan de rand van een meer te midden van een pijnbomenbos in de Provence in de Alpes-Maritimes. Volop watersportactiviteiten en animatie rondom deze gezellige camping.

Meer informatie

9. Camping Le Puech Des Ouilhes – Cantal

Camping Le Puech Des Ouilhes in Lacapelle-Viescamp is een middelgrote familiecamping met zwembad in de Cantal gelegen aan het meer Cère. De camping is ideaal voor een kindvriendelijke vakantie, voor een strandvakantie en voor rustzoekers. Meer informatie

10. Camping Surchauffant – Jura

De leuke Camping Surchauffant is een sportieve familiecamping in de Jura aan een meer, in een beschermd natuurgebied aan het meer van Vouglans. Watersportliefhebbers komen helemaal aan hun trekken tijdens hun vakantie op camping Surchauffant. Op het stuwmeer kunt u heerlijk waterskiën, windsurfen en zeilen.

Meer informatie

Terug naar het: Camping Frankrijk blog

Lees ook