5 Groene campings aan een rivier in Frankrijk

Voor een ontspannen vakantie aan een rivier ben je in Frankrijk aan het goede adres. Er zijn ontzettend veel mooie campings in het land die direct aan de oevers van een rivier liggen. Zowel in het noorden als in het zuiden van Frankrijk kun je talloze campings en glampings vinden die aan een rivier of beek liggen. In Frankrijk zijn een aantal mooie rivieren te vinden. Bij deze rivieren vind je gezellige campings die de perfect uitvalsbasis vormen voor een avontuurlijke vakantie! Bekijk hier onze selectie van groene campings aan een rivier(tje) in Frankrijk.

Alle groene campings aan een rivier

Terug naar het: Camping Frankrijk blog

1. Vakantiepark Chez Jem – Auvergne

Het Vakantiepark Chez Jem in Le Breuil is een charme camping in de Allier met zwembad gelegen aan een rivier in de regio Auvergne. Op de camping is mogelijkheid tot het huren van een blokhut, bungalow, caravan, chalet, chambres d’hôtes, gîtes, huurtenten, safaritent, trekkershut en vakantiehuizen.

Meer informatie

2. Camping des Drouilhèdes – Gard

Camping des Drouilhèdes in Bessèges is een sfeervolle middelgrote familiecamping in de Gard aan de oevers van het riviertje de Cèze in de regio Occitanië. Camping des Drouilhèdes beschikt over een privéstrand, meerdere speelplaatsen, terras en restaurant. De camping is zeer geschikt voor jonge kinderen. In het voor- en naseizoen veel rust, een prima periode om te wandelen langs de vele uitgezette wandelroutes.

Meer informatie

3. Camping La Chauderie – Auvergne

Op camping La Chauderie in Frankrijk vind je 65 kampeerplaatsen voor caravans, tenten, vouwwagens of campers. Daarnaast staan er 5 kampeerhuisjes en is er een aantal compleet en luxe ingerichte tenten. Familiecamping La Chauderie ligt aan het riviertje La Burande. Je kan hier prima dammen bouwen en het water zorgt uiteraard voor afkoeling. Op de camping is een spectaculaire waterval van ongeveer 6 meter hoogte.

Meer informatie

4. Camping Île de la Comtesse – Rhône-Alpes

Camping Île de la Comtesse is een kleinschalige familiecamping in Ain gelegen aan het meer Cuchet met uitzicht op de Franse Alpen in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Met zijn 110 plekken en 4 sterren biedt de camping u een prachtige plek gelegen aan het meer van Cuchet (Rhône). Meer informatie

5. Camping La Bouysse – Dordogne

Camping La Bouysse in Vitrac is een charme camping in de Dordogne en gebouwd in een oude traditionele boerderij omringd door groen in de Aquitaine. Luieren aan het zwembad of actief meedoen aan de vele activiteiten voor jong en oud. De kampeerplaatsen op Camping La Bouysse zijn geschikt voor tenten, caravans en campers en liggen verspreid over het met bomen omzoomde kampeerterrein. Meer informatie

Terug naar het: Camping Frankrijk blog