7x Kamperen in Bretagne en Normandië

Normandië is een prachtige regio in het noordwesten van Frankrijk en staat bekend om haar mooie kustlijn met hoge kliffen, lange zandstranden en gezellige badplaatsen. Daarnaast is de regio bekent omdat daar een van de belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis van Frankrijk en de wereld heeft plaatsgevonden. Deze historische dag uit in de vorige eeuw staat bekend als D-Day, wat het begin van het einde van de Tweede Wereldoorlog betekende. Normandië is de ideale vakantiebestemming voor met zijn tweeën en (jonge) gezinnen met kinderen.

Bekijk hier alle campings in Normandië

Bretagne is een mooie regio in het noordwesten van Frankrijk en ligt aan de Atlantische Oceaan. De natuur kenmerkt zich met hoge rotsen, steile kliffen en uitgestrekte zandstranden aan de kust en heuvelachtig en groen in het binnenland. De kustlijn is een waar paradijs voor (wild)watersporters, waar je heerlijk kunt surfen, kiten, of waterskiën. De regio leent zich uitstekend voor natuurliefhebbers, rustzoekers, gezinnen met kinderen, en watersporters.

Bekijk hier alle campings in Bretagne

Terug naar het: Camping Frankrijk blog

1. Camping Sandaya Le Ranolien ★★★★★

Gezellig vakantiepark, direct aan de mooie stranden bij de Côtes-d’Armor, waar je heerlijk kunt wandelen langs de roze granietrotsen van de Granit Rose. Sandaya Le Ranolien beschikt over een groot zwemparadijs met meerdere glijbanen en er is een fijne spa met sauna. Er wordt een uitgebreid animatieprogramma georganiseerd.

Meer informatie

2. Camping Port’Land ★★★★

Grote familiecamping gelegen aan de heerlijke stranden van de Calvados. De camping wordt omringd door leuke badplaatsjes en je kunt er mooie wandelingen maken langs de duinen. Camping Port’Land beschikt overeen groot zwembad, een restaurant, bar en een uitgebreid animatieprogramma.

Meer informatie

3. Les Castels Les Ormes Domaine & Resort ★★★★★

Heerlijke familiecamping gelegen bij de stranden van Bretagne, vlakbij de mooie stad Saint-Malo. Les Castels Les Ormes D omaine & Resort strekt zich uit over een landgoed waar je een mooi kasteel uit de zestiende eeuw kunt vinden. De camping heeft een zwemparadijs, restaurant en er worden leuke activiteiten georganiseerd. Bij de camping vind je een meer, waar je kunt vissen of een kano kunt huren.

Meer informatie

 

4. Camping La Blanche Hermine ★★★★

Gastvrije familiecamping gelegen in een groen omgeving, vlakbij de kust van de Morbihan. Camping La Blanche Hermine ligt tussen het Parc Naturel Régional du Golfe du Morbihan en het Parc Naturel Régional de Brière, waar je heerlijk kunt wandelen. De camping heeft een zwembad, sportterein en snackbar. Er worden leuke activiteiten georganiseerd.

Meer informatie

5. Camping La Route Blanche ★★★★

Een kleurrijke familiecamping omgeven door bloemen gelegen in de Manche. De camping ligt vlakbij de zee en bij de bekende stad Granville. Je loopt er zo naar het strand, waar je een frisse duik kunt nemen. Camping La Route Blanche heeft een lekker zwemparadijs en er worden activiteiten zoals karaoke avonden, aquagym en schatzoeken georganiseerd.

Meer informatie

6. Camping Kost-Ar-Moor ★★★

Mooie natuurcamping gelegen op 400 meter van de stranden van de Finistère. In de groene omgeving kun je prachtig wandelen en fietsen. Camping Kost-Ar-Moor beschikt over een zwemparadijs met glijbanen en een peuterbad. Er worden leuke activiteiten georganiseerd zoals karaoke, sporttoernooien en dansavonden.

Meer informatie

7. Sandaya Côte de Nacre ★★★★★

Echte familiecamping in Normandië aan zee tussen Arromanches en Quisterham. Sandaya Côte de Nacre ligt aan het strand en is het ideale vertrekpunt om bezienswaardigheden zoals Caen en de landingsstranden te bezoeken. Op de camping vind je een groot zwemparadijs en er worden leuke activiteiten georganiseerd.

Meer informatie

Terug naar het: Camping Frankrijk blog