7x kamperen op een camping in de bergen van Frankrijk

In Frankrijk vind je allerlei mooie berggebieden. Zo heb je er de Franse Pyreneeën, de Franse Alpen en de Vogezen. Al deze gebieden zijn prachtig met hoge bergtoppen, groene bossen en grote meren. Vanaf een camping in de bergen heb je een prachtig uitzicht en het is de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de bergen. In de bergen kun je uitstekend wandelen of klimmen en er zijn genoeg uitdagende routes die je belonen met een prachtig uitzicht op de omliggende natuur. Op een camping in de bergen kun je dus genieten van de schone berglucht. Bekijk hier onze selectie van 7 mooie groene campings in Frankrijk.

Bekijk hier alle campings in de bergen van Frankrijk

Terug naar het: Camping Frankrijk blog

1. Camping Azun Nature – Franse Pyreneeën

Kleine natuurcamping in het hart van de Pyreneeën, gelegen op 865 meter hoogte. Je hebt er een prachtig uitzicht over de omliggende bergen. Op Camping Azun Nature kun je staanplaatsen, chalets en gîtes huren. Je vindt er een speeltuin, voetbalveld, volleybalterrein en recreatieruimte met televisie en boeken. Je kunt er genieten van een gemoedelijke sfeer en een groene omgeving.

Meer informatie

2. Camping L’Eden de la Vanoise – Franse Alpen

Gezellige familiecamping gelegen in de bergen en aan een rivier in de Rhône-Alpes. Camping L’Eden de la Vanoise is het hele jaar door geopend en in de winter kun je er grote skigebieden vinden. Je kunt staanplaatsen, mobil homes en ingerichte tenten huren. Daarnaast kun je een hapje eten in de snackbar en is er een broodservice en een heerlijk zwembad. In de winter gaat er een gratis pendelbus naar de skipistes.

Meer informatie

3. Kawan Village Camping Du Lavedan – Franse Pyreneeën

Mooie familiecamping in het hart van de Pyreneeën. Kawan Village Du Lavedan wordt omringd door groene bergen en je kun er heerlijk wandelen. Je kunt er staanplaatsen en vakantiehuisjes huren. Er wordt een uitgebreid animatieprogramma georganiseerd met diners, muziek en sportwedstrijden.

Meer informatie

4. Camping La Ferme – Franse Alpen

Fijne familiecamping gelegen aan het meer van Annecy en midden in de bergen van de Franse Alpen. Vanaf Camping La Ferme wandel je zo naar de mooie stranden bij het meer en je kunt er in de omgeving ook prachtig wandelen. De camping beshikt over een heerlijk zwembad en je vindt er een aantal speeltuinen, waar de kinderen zich helemaal kunnen uitleven.

Meer informatie

5. Camping Pyrénévasion – Franse Pyreneeën

Mooie natuurcamping gelegen in de bergen van de Pyreneeën. In de omgeving kun je heerlijk wandelen en in de winter kun je op 15 minuten rijden, fijne pistes vinden. De camping beschikt over staanplaatsen, chalets, mobilhomes en een appartement. Daarnaast kun je er een bar en snackbar vinden en is er een zwembad met sauna en jacuzzi. Camping Pyrénévasion organiseert leuke activiteiten voor het hele gezin.

Meer informatie

6. Camping La Chapelle Saint Claude – Franse Alpen

Mooie familiecamping gelegen aan het meer van Annecy en in de bergen van de Haute-Savoie. De camping beschikt over een heerlijk veld bij het meer, waar je kunt zonnen en zwemmen. Je kunt er kampeerplaatsen en stacaravans huren en er is een snackbar waar je een hapje kunt eten.

Meer informatie

7. Camping Pyrénées Natura – Franse Pyreneeën

Fijne natuurcamping gelegen in de groene bergen van de Pyreneeën. Vanaf Camping Pyrénées Natura heb je een prachtig uitzicht en het is de perfecte uitvalsbasis voor mooie wandelingen. Op de camping kun je staanplaatsen, mobil homes en ingerichte tenten huren. Je vindt er een snackbar, campingwinkel en speeltuinen. Er worden regelmatig wijnproeverijen georganiseerd.

Meer informatie

Terug naar het: Camping Frankrijk blog