7 kleine campings in de Franse Alpen

De Franse Alpen zijn een prachtig berggebied in het zuid-westen van Frankrijk. De omgeving bestaat uit hoge bergen, groene bossen, rivieren en gezellige dorpjes. Je kunt er uitstekend wandelen of fietsen over de vele paden. Bekijk hier 7 kleine campings in de Franse Alpen.

1. Camping Le Clos du Lac

Deze kleine camping ligt in de Hautes-Alpes tussen de bergen en meren op een hoogte van 1485 meter. Ten zuiden van de gezellige camping ligt het natuurpark Ecrins en je hebt een prachtig uitzicht op het meer Serre-Ponçon. Bij het meer kun je wandelen en zwemmen. Op de camping zijn staanplaatsen en stacaravans te huur.

Meer informatie

2. Relais du Léman

Deze kleine camping ligt in de Haute-Savoie op 800 meter van het meer van Genève. Je kunt geweldig wandelen in de bergen en in het meer is er ook van alles te beleven. Zo kun je er een bootje huren of een dagje naar het strand en in het helderblauwe meer zwemmen. Op de camping zijn 50 staanplaatsen en 18 chalets en mobil homes te huur.

Meer informatie

3. Camping Saumont

Deze kleine camping ligt vlakbij het meer van Annecy en het Lac du Bourget in Savoie. Het is een gezellige camping met veel activiteiten voor de kinderen en een lekker zwembad. Je kunt er in de omgeving prachtig wandelen en fietsen bij één van de meren. De camping heeft 45 staanplaatsen en 16 huuraccommodaties.

Meer informatie

4. Camping Le Vaugrais

Deze kleine camping ligt aan de rivier Le Séran en op 10 kilometer van het meer van Bourget. Er is van alles te doen zoals een cursus boogschieten, aguagym en knutselworkshops. Daarnaast is er een mooi zwembad en je kunt bij de rivier allerlei activiteiten doen zoals kanoën en wandelen. Op de camping zijn 50 staanplaatsen en 7 huuraccommodaties.

Meer informatie

5. Camping Les Castors

Deze familiecamping ligt tussen de groene bergen van de Drôme in Pierrelongue. Er is een zwembad en je trekt makkelijk de bergen in om te klimmen of te fietsen. Daarnaast worden er ook leuke activiteiten georganiseerd zoals tafeltennistoernooien en thema-diners in het restaurant. Op de camping zijn 50 staan plaatsen en 7 accommodaties te huren.

Meer informatie

6. Le Belvédère de l’Obiou

Deze kleine familiecamping ligt aan de Route Napoléon in de Isère. In de groene omgeving kun je uitstekend wandelen en fietsen of zwemmen in het meer. Daarnaast vind je op de camping een heerlijk verwarmd zwembad en een recreatieruimte met allerlei leuke spelletjes. Er zijn 54 staanplaatsen en 7 stacaravans te huur.

Meer informatie

7. Camping Acacias

Deze kleine camping ligt tussen de bossen aan de rivier de Ardèche. In deze groene omgeving kun je uitstekend wandelen of je kunt een kano huren bij de rivier. De camping beschikt daarnaast over een lekker zwembad en een animatieteam. Er worden veel activiteiten georganiseerd zoals dansavonden, paelladiners en jeu de bouleswedstrijden. Er zijn 32 staanplaatsen en 13 accommodaties te huur.

Bekijk campingwebsite

Enthousiast geworden?

Wil jij ook kamperen op een camping in de Franse Alpen? Bekijk dan het overzicht met campings in de Franse Alpen.

Campings in de Franse Alpen