7x kamperen op het Franse platteland

In Frankrijk vind je veel uitgestrekte weides, akkers en wijngaarden, waar soms een mooie boerderij staat. Vanaf een kleine camping op het platteland kun je dit boerenlandschap goed verkennen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een boerderijcamping. Daar kun je slapen tussen de dieren en het boerenleven meemaken. Ook kun je kamperen tussen de wijngaarden, waar je de lekkerste wijnen kunt proeven en kunt wandelen door de omgeving. Kamperen op het platteland betekent dus een heerlijke vakantie waar je tot rust kan komen. Bekijk hier onze selectie van 7 mooie campings op het Franse platteland!

Alle campings op het Franse platteland

Terug naar het: Camping Frankrijk blog

1. Camping Moulin De Paulhiac ★★★★ (Dordogne)

Gezellige charme camping gelegen in de groene Dordogne, aan de oever van de rivier Le Riol. Camping Moulin De Paulhiac beschikt over een groot zwemparadijs en er is een restaurant en bar, waar je een hapje kunt eten. Er worden leuke activiteiten georganiseerd zoals yogalessen en muziekavonden.

Meer informatie

2. La Flocelliere En Vendée Collection (Vendée)

Heerlijke boerderijcamping gelegen tussen de velden en bossen van de Vendée. Camping La Flocelliere En Vendée Collection ligt bij een authentieke boerderij, waar je kippen, koeien en geiten kunt vinden. Op de camping kun je genieten van een zwemvijver en de kinderen kunnen de dieren voeren.

Meer informatie

3. Château Camping La Grange Fort ★★★ (Auvergne)

Gezellige familiecamping gelegen in de groene heuvels van de Auvergne en aan de oever van een rivier. Château Camping La Grange Fort ligt op een groot groen landgoed bij een prachtig kasteel. Je kunt er genieten van een zwembad en er worden leuke activiteiten georganiseerd.

Meer informatie

4. La Ferme De L’autruche Drômoise (Drôme)

Kleine familiecamping gelegen in de groene Drôme. Camping La Ferme De L’autruche Drômoise wordt omringd door groene velden, waar zelfs struisvogels in staan en bij de boerderij vind je een winkel met eigen producten. Je kunt er genieten van een zwembad en je kunt er prachtige woonwagens huren.

Meer informatie

5. Camping La Clé des Champs ★★ (Vendée)

Rustige gezinscamping gelegen op een boerderij in het zuiden van de Vendée. Camping La Clé des Champs wordt omringd door groene velden waar je prachtig kunt wandelen. Op de camping vind je allerlei dieren en je kunt er een tochtje maken met de tractor of een rondleiding krijgen door de boerderij.

Meer informatie

6. Camping Au Bois Joli ★★★★ (Bourgogne)

Heerlijke charme camping gelegen in het hart van de Bourgogne, waar je mooi kunt wandelen door de groene heuvels en langs rustieke dorpjes. Op Camping Au Bois Joli kun je genieten van een heerlijk restaurant met plaatselijke gerechten en is er een zwembad, waar de kinderen zich kunnen uitleven.

Meer informatie

7. Camping Sites Et Paysages Les Pastourels

Camping Sites Et Paysages Les Pastourels in is een middelgrote camping met zwembad in de Dordogne. Bij de Périgord Noir, in een rustig, groen en schaduwrijk gebied biedt de camping een bijzonder panorama uitzicht en het is een goed vertrekpunt voor vele wandelingen. De familiecamping in Aquitaine beschikt over bungalowtenten, chalets, kampeerplaatsen en stacaravans. Meer informatie

Terug naar het: Camping Frankrijk blog

Lees ook: 10 prachtig gelegen campings op het Franse platteland