7x kamperen op een prachtige gelegen camping in de Franse bergen

In Frankrijk vind je allerlei mooie berggebieden. Zo heb je er de Franse Pyreneeën, de Franse Alpen en de Vogezen. Al deze gebieden zijn prachtig met hoge bergtoppen, groene bossen en grote meren. Vanaf een camping in de bergen heb je een prachtig uitzicht en het is de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de bergen. In de bergen kun je uitstekend wandelen of klimmen en er zijn genoeg uitdagende routes die je belonen met een prachtig uitzicht op de omliggende natuur. Op een camping in de bergen kun je dus genieten van de schone berglucht. Bekijk hier onze selectie van de 7 mooist gelegen campings in de Franse bergen.

Alle campings in de bergen van Frankrijk

Terug naar het: Camping Frankrijk blog

1. RCN Belledonne – Isère (Franse Alpen)

Heerlijke familiecamping gelegen in de Franse Alpen aan de voet van het natuurgebied Parc Nationale des Écrins. Camping RCN Belledonne wordt omringd door bergen zoals de Alpe d’Huez, waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en klimmen. Op de camping vind je een heerlijk zwembad en restaurant en er wordt een leuk animatieprogramma georganiseerd.

Meer informatie

2. Camping Sites et Paysages Pyrénévasion – Franse Pyreneeën

Mooie natuurcamping gelegen in de bergen van de Pyreneeën. In de omgeving kun je heerlijk wandelen en in de winter kun je op 15 minuten rijden, fijne pistes vinden. Je kunt er een bar en snackbar vinden en er is een zwembad met sauna en jacuzzi. Camping Sites et Paysages Pyrénévasion organiseert leuke activiteiten voor het hele gezin.

Meer informatie

3. Camping La Chapelle Saint Claude – Haute-Savoie (Franse Alpen)

Mooie familiecamping gelegen aan het meer van Annecy en in de bergen van de Haute-Savoie. Camping La Chapelle Saint Claude beschikt over een heerlijk veld bij het meer, waar je kunt zonnen en zwemmen. Je kunt er kampeerplaatsen en stacaravans huren en er is een snackbar waar je een hapje kunt eten.

Meer informatie

4. Camping Cap Pyrénées –  Hautes-Pyrénées (Franse Pyreneeën)

Heerlijke familiecamping gelegen op een hoogte van 850 meter in de Hautes-Pyrénées. Camping Cap Pyrénées wordt omringd door bergen, waar je prachtig kunt wandelen en fietsen. De camping is het hele jaar geopend en in de winter kun je er skiën. De camping beschikt over een recreatieruimte en leuke speeltuinen.

Meer informatie

5. Domaine Des Blachas – Ardèche

Gezellige familiecamping gelegen aan de rivier de Ardèche, bij het Parc Naturel Régional des Monts d’Ardèche. Vanaf Domaine Des Blachas heb je een panoramisch uitzicht op de omliggende bergen. De camping beschikt over een heerlijk zwembad en restaurant. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Meer informatie

6. Camping Azun Nature – Hautes-Pyrénées (Franse Pyreneeën)

Kleine natuurcamping in het hart van de Pyreneeën, gelegen op 865 meter hoogte. Je hebt er een prachtig uitzicht over de omliggende bergen. Op Camping Azun Nature kun je staanplaatsen, chalets en gîtes huren. Je vindt er een speeltuin, voetbalveld, volleybalterrein en recreatieruimte met televisie en boeken. Je kunt er genieten van een gemoedelijke sfeer en een groene omgeving.

Meer informatie

7. Camping La Forêt – Savoie (Franse Alpen)

Kleine gezellige camping gelegen tussen de bergen van Parc National de la Vanoise. Camping La Forêt is het gehele jaar geopend. In de zomer kun je er heerlijk wandelen en in de winter vind je er mooie skigebieden. Op de camping vind je een heerlijk zwembad en er is een restaurant, waar je een hapje kunt eten.

Meer informatie

Terug naar het: Camping Frankrijk blog