7x Kamperen op een camping aan een meer in Frankrijk

Kamperen op een camping aan een meer is ideaal voor de kampeerders die wel graag aan het water willen verblijven, maar de drukte van de Franse kust willen ontlopen. Wat is er fijner dan ‘s morgens wakker worden en ontbijten met een adembenemend uitzicht op een meer in Frankrijk. Verder liggen de Franse meren vaak midden in de natuur waar je prachtige fiets- en wandeltochten kunt maken. Huur een kano, boot of kajak en verken de mooie blauwe wateren van het meer. Neem je snorkel mee en ontdek het onderwaterleven. Of geniet van het zonnetje op een kleedje op het strand. Bekijk hier onze selectie van 7 mooie campings aan een meer in Frankrijk.

Bekijk hier alle campings aan een meer

Terug naar het: Camping Frankrijk blog

1. Camping Du Lac du Causse – Corrèze

Gezellige familie camping Du Lac du Causse ligt bij het prachtige Lac du Causse. Rond het meer kun je heerlijk wandelen en bij het meer kun je allerlei watersporten beoefenen. De camping ligt direct aan de oever van het meer en je vindt er ook een lekker zwembad. In de zomer worden er leuke activiteiten georganiseerd en je kunt in de omgeving het Kalksteenplateau van de Corrèze en de grotten van Gouffe de la Fabe bezoeken.

Meer informatie

2. Camping Parc De La Dranse – Haute-Savoie

De mooie Camping Parc De La Dranse is kleinschalig en ligt aan het Meer van Genève of het Lac Leman. De camping ligt direct aan een lekker strandje en je kunt er heerlijk kanoën of een frisse duik in het water nemen. Op de camping kun je een speeltuin en een lekker restaurant vinden. De camping is zowel in de zomer als de winter geopend.

Meer informatie

3. Camping L’Aloua – Meer van Annecy (Haute-Savoie)

De gezellige familiecamping Camping L’Aloua ligt aan het prachtige Meer van Annecy. Het meer wordt omringd door groene bossen en hoge bergen, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De camping beschikt over een lekkere pizzeria en snackbar en er worden allerlei leuke evenementen georganiseerd. Vanaf de camping loop je zo naar een heerlijk strand bij het meer.

Meer informatie

4. Camping La Régate – Ariège (Franse Pyreneeën)

Kleine gezellige camping gelegen aan de oevers van het meer Montbel. Camping La Régate wordt omringd door de groene bergen van de Pyreneeën waar je kunt wandelen, fietsen en paardrijden. De camping beschikt over een zwembad en een speeltuin waar de kinderen zich helemaal kunnen uitleven. De camping organiseert leuke activiteiten zoals muziekavonden.

Meer informatie

5. Camping Le Clos de Barbey – Provence

Fijne natuurcamping gelegen in het groene Parc Naturel Régional du Verdon, gelegen aan de oever van het Lac de Sainte-Croix. Camping Le Clos de Barbey beschikt over een heerlijk zwembad en er worden leuke activiteiten georganiseerd zoals karaoke, gezamenlijke diners en sportwedstrijden. Bij het meer kun je genieten van een heerlijk strand.

Meer informatie

6. Camping Le Lac O Fées – Bretagne

Fijne middelgrote camping gelegen aan de oever van het pittoreske Lac du Bel-Air. Camping Le Lac O Fées biedt kampeerplaatsen direct aan het meer, waar je een lekkere frisse duik kan nemen of diverse watersporten kunt beoefenen. De camping beschikt over een speeltuin en campingwinkel en je kunt je hond meenemen.

Meer informatie

7. Camping Capfun La Pergola – Jura

De fijne Camping La Pergola ligt aan het mooie Lac de Chalain, midden in de Jura. De camping ligt direct aan de oever van het meer waar je een lekker strand kunt vinden en veel kano’s kunt huren. De camping beschikt over een heerlijk zwembad met terras en er is een groot zwembad. Er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd.

Meer informatie

Terug naar het: Camping Frankrijk blog