Ontdek de Atlantische kust van Frankrijk

Wil je met vakantie op een camping aan de Franse kust? Langs de Franse kust prachtige campings aan de Atlantische Zee waar je helemaal tot rust kunt komen. De zuidwest kust van Frankrijk is een ideale bestemming voor een strandvakantie aan de Atlantische Oceaan. Geniet van de prachtige zandstranden en het zeewater van de Atlantische zee. Een camping aan de Atlantische kust is een ideale bestemming voor jong en oud!

Bekijk alle campings

Vakantie aan de Atlantische-kust

Kamperen aan de Atlantische Kust

Vakantie op een camping langs de Atlantische Kust? De Atlantische Kust bij Frankrijk loopt van het meest westelijke puntje van Bretagne langs de Vendée tot aan de Pyrénées-Atlantiques in het Zuidwesten van Frankrijk. Hiertussen bevinden zich prachtige gebieden en de mooiste badplaatsen van Frankrijk.

Lange zandstranden en mooie badplaatsen

De zuidwest kust van Frankrijk heeft alle ingrediënten zoals zandstranden, ruige rotskusten, golfen en mondaine badplaatsen. Kenmerkend langs de kust in het noorden zijn de pijnboombossen, meren en prachtige duinen. In de zomer is het hier meestal prachtig zonnig weer. Dit maakt het tot de ideale kampeervakantie voor het hele gezin.

Kindvriendelijke campings aan zee

De kindvriendelijke campings aan de Atlantische kust bieden jong en oud voldoende animatie en vermaak. Kinderen kunnen spelen in het zwembad van de camping of aan zee. Je kunt bijna overal volop zwemmen, zeilen en golfsurfen of dagtripjes naar het groene achterland maken. Beroemde badplaatsen langs de Atlantische kust zijn La Baule, La Rochelle en Biarritz. Dit gedeelte van Frankrijk is beroemd om zijn uitstekende wijnen en groene natuur. Kom helemaal tot rust in de schitterende natuur aan de Atlantische Kust

Regio’s aan de Atlantische kust

Bretagne is de meest noordelijke regio aan de Atlantische oceaan in Frankrijk. Deze streek heeft meer dan 2500 kilometer kust, prachtige brede zandstranden, leuke baaitjes waar je je uit kan leven met je schepnetje. Bretagne is omgeven door zee, en dit proef je dan ook in alle streekproducten terug. Onder Bretagne ligt de regio Pays de la Loire,. De regio staat bekend staat om zijn unieke kastelen en paleizen. Als je van cultuur houdt kan je hier je hart ophalen. Ook kan je in deze streek werken aan je conditie, er is een paar honderd kilometer aan fietsroutes uitgezet om dit gebied op de fiets te verkennen. Dan heb je nog Poitou-Charentes, waar La Rochelle en Île de Re hele bekenden plekken zijn. La Rochelle is een stad waar je terecht kunt als je houdt van een bruisend stadsleven, waar Île de Re juist een plek is om tot rust te komen. En de meest zuidelijke regio, Aquitaine, waar je heen moet als je houdt van warmte. Want hoe zuidelijker hoe warmer. Bekende plaatsen als Biarritz en Bordeaux moet je gezien hebben, maar ook de hoogste duin van Europa, Dune de Pilat, is een echt toeristische trekpleister. In al deze regio’s bevinden zich talloze campings die wij u van harte aanraden.

Soorten campings aan de Atlantische kust

Aan de Atlantische kust kun je heerlijk kamperen op een van de schitterende kleine campings. Hier kun je helemaal tot rust komen en genieten van je privacy op een kleine camping aan de prachtige kust. Daarnaast zijn er ook verschillende kindvriendelijke campings aan de Atlantische Kust waar jong en oud geanimeerd kunnen worden met verschillende activiteiten. Verschillende camping hebben een schitterend zwembad waar je op een warme zomerdag heerlijk kunt afkoelen. Er zijn ook verschillende naturistencampings aan de Atlantische zee. Hier kun je helemaal in vrijheid puur natuur vakantie vieren!

Bekijk alle campings