Welkom in de Ardèche

De Ardèche is een erg populaire kampeerbestemming als je van de combinatie natuur en sportieve buitenactiviteiten houdt. Je vindt er adembenemende rivierkloven, ruige landschappen, prehistorische grotten en charmante dorpjes. Samen met de en het zonnige klimaat zorgen ervoor dat de campings in Ardèche geliefd zijn. De regio heeft spectaculaire bezienswaardigheden zoals Vallon Pont d’Arc, Gorges de l’Ardèche en de Monts d’Ardèche. De Ardèche wordt begrensd door de departementen Drôme, Vaucluse, Gard, Lozère, Haute-Loire, Loire, Isère en de Cevennen.

Bekijk alle campings

Veel gezochte Ardèche thema's

Vakantie in de Ardèche

Kamperen in de Ardèche

Een vakantie in de Ardèche is geschikt voor jong en oud die van de combinatie rust, natuur, cultuur, actief bezig zijn en mooi weer houden. Vanaf een kindvriendelijke camping in de Ardèche bent u vrijwel altijd in de buurt van water en schitterende natuur. Boek een leuke familiecamping in de Ardèche met zwembad en verblijf aan een rivier of juist in de omgeving van een typisch Frans dorpje. Een vakantie in de Ardèche is geschikt voor jong en oud die van de combinatie rust, natuur, cultuur, actief bezig zijn en mooi weer houden. Vanaf een camping in de Ardèche bent u vrijwel altijd in de buurt van water en schitterende natuur. In de Ardèche kan je alle kanten op. Kanoën op de rivieren, prachtige wandelingen maken of mountainbiken in de natuur.

Pont D’Arc en Vallon-Pont-d’Arc

Een van de redenen waarom je naar de Ardèche op vakantie moet is natuurlijk het beroemde en prachtige natuurgebied Vallon-Pont-d’Arc. Hier is een natuurlijke boogbrug te bewonderen. De brug is de ingang van de Gorges de l ‘Ardèche, de kloof is ongeveer 34 meter hoog. De boog is ontstaan doordat de rivier, die soms erg hoog staat in de Ardèche, stukken rots heeft weggesleten. Langs de rots is een klein wandelpaadje, door deze te beklimmen is het mogelijk om vanaf de brug uit te kijken over het natuurgebied. Een mooie wandeling om te maken met je partner of de kinderen. Naast de brug is er een klein strandje te vinden, in de zomer een erg drukbezochte plek. Je kunt er kano’s huren en met de kinderen onder de brug doorvaren. Een geweldige ervaring, de Pont D’Arc in de Ardèche.

Indrukwekkende grotten

In de Ardeche zijn verschillende bijzondere grotten te vinden. De druipsteengrot Aven d’Orgnac is één van die grotten. De grot is een lange tijd geheim gebleven doordat de ingang heel diep ligt. Ongeveer 80 jaar geleden werd de grot ontdekt en hebben onderzoekers de hele grot bekeken. Toen zijn er verschillende ontdekkingen gedaan. Er bevinden zich zelfs beenderen uit de IJstijd. Je gaat terug in de tijd als je deze grot bezoekt. De grot is een toeristische trekpleister, en voor alle leeftijden leuk om te bezichtigen. Bij de ingang van de grot is een prehistorisch museum gebouwd, ook de moeite waard om even binnen te lopen. Aven d’Orgnac ligt naast het natuurgebied Vallon-Pont-d’Arc, er zijn dus meerdere redenen om naar dat gebied te gaan! Er liggen verschillende familiecampings en kindvriendelijke campings rondom dit gebied, eventjes in de auto en je kunt een hele dag met het gezin vertoeven bij deze mooie bezienswaardigheid.

Lyon, de hoofdstad van de gastronomie

Een van de bekendste steden in de Ardèche is Lyon, een prachtige stad in dit gebied. Lyon is het bestuurscentrum van dit departement in Frankrijk. En de stad staat bekend als hoofdstad van de gastronomie. De ‘haute cuisine’ vind je in het hele gebied maar vooral in Lyon kunnen de fijnproevers en Bourgondiërs hun hart ophalen. Ook hier zijn een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen als je in de stad bent. Zoals de basiliek “Notre-Dame de Fourvière” en de kathedraal Saint-Jean-Baptiste, maar ook de ruïnes van het Romeinse theater zijn de moeite waard om te bezichtigen. Nabij deze mooie stad zijn een aantal mooie kleine campings gevestigd, waar je altijd terecht kunt.

Bekijk alle campings in Ardèche