Welkom in de Cantal

Boek een camping in de Cantal en ontdek dit unieke departement in de Auvergne-Rhône-Alpes. De Cantal herbergt het hoogste gedeelte van het Franse Centraal Massief, met als hoogste top Plomb du Cantal (1855). Het Parc Naturel Régional des Volcans beslaat dit departement voor een groot deel. Het park omvat de vulkanische bergmassieven van Monts Dôme, Cézallier, Monts Dore en Monts du Cantal. Natuur, actief, oude vulkanen, rust en ruimte zijn de sleutelwoorden voor de Cantal. Het departement wordt begrensd door de departementen Puy-de-Dôme, Haute-Loire, Aveyron, Lot, Lozère en Corrèze.

Bekijk alle campings

Vakantie in de Cantal

Kamperen in Cantal

Cantal is een departement in de regio Auvergne in het midden van Frankrijk. De Auvergne staat bekend om de mooie omgeving en de vulkanen, en hier is in Cantal dan ook geen gebrek aan. Hier vind je onder andere een groot natuurpark met de grootste vulkaan van Europa: de Puy Mary en het gezellige stadje Aurillac. Het departement biedt voor iedere kampeerder wat wils, van campings met zwembad tot natuurcampi

Bezienswaardigheden

Tussen de bezienswaardigheden in Cantal bevinden zich onder andere het stadje Aurillac, een oude handelsstad met huizen uit de 17e en 18e eeuw en het huidige centrum van de regio. In Augustus is er een groot straattheaterfestival te vinden in de stad. Verder vinden we de lava stenen huizen van Tournemire en het bijbehorende kasteel met 4 enorme torens daterend uit de 15e eeuw. De grootste bezienswaardigheid van het departement blijft echter de mooie natuur, met het Regionale Natuurpark van de Vulkanen van Auvergne en de Puy Mary, de grootste vulkaan van Europa.

Bekijk alle campings in Cantal