Welkom in de Drôme

De Drôme is een schitterend departement in de Auvergne-Rhône-Alpes met prachtige lavendelvelden, olijfbomen, wijngaarden en ruige natuur. Daarnaast is dit departement rijk aan schattige dorpjes die je kunt bezoeken tijdens een kampeervakantie in de Drôme. Het is een ideale vakantiebestemming voor een wandel- of fietsvakantie in het schitterende binnenland van Frankrijk! Het departement wordt begrensd door de departementen Ardèche, Isère, Hautes-Alpes, Alpes-de-Haute-Provence en de Vaucluse.

Bekijk alle campings

Vakantie in de Drôme

De Drôme is zo uniek vanwege de kleine Franse dorpjes en het prachtige landschap met de lavendelvelden en olijfboomgaarden.

Kamperen op een camping in de Drôme

De Drôme is een mooi en veelzijdig departement in Frankrijk. Dit departement ligt in het meest zuidelijke deel van de regio Rhône-Alpes. Het klimaat is heel aangenaam en heeft veel zonuren. De Drôme is zo uniek om de kleine Franse dorpjes en het prachtige landschap met de lavendelvelden en olijfboomgaarden. Voor een actieve vakantie, op bijvoorbeeld een mooie familiecamping of charmecamping, is de Drôme de perfecte plek! Maar je kunt hier ook voor de rust en de natuur terecht.Hier staan een aantal leuke en handige tips voor je op een rij.

Drôme, de natuur op haar mooist

Het landschap in dit departement is heel gevarieerd. Zo kom je bergen tegen, maar ook uitgestrekte vlaktes met olijfbomen en lavendel. Deze mooie natuur kan je bewonderen in Parc du Vercors. Ook de wijnliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. In het centrum van de Drôme liggen heel veel boom- en wijngaarden, de bekendste wijngaarden liggen bij Tain l’Hermitage. Deze regio grenst aan een andere prachtige regio in Frankrijk, namelijk de Provence. Het Provencaalse gevoel krijg je ook mee als je in de Drôme op vakantie bent.

Gezellige stadjes bezoeken in de Drôme

De campings in de Drôme liggen altijd dichtbij de hoofdstad, Valence, van deze regio. In deze stad zijn leuke bezienswaardigheden als de Kathedraal van Valence en Parc Jouvet. Leuk om er een dagje op uit te gaan in Valence met het gezin. Maar ook steden als Die, Nyons, Dieulefit en Crest zijn leuk om een bezoekje aan te brengen. De stad Die is een mooie stad voor de wijnliefhebbers, hier is volop mogelijkheid om wijn te proeven uit de regio. In Dieulefit zijn een aantal mooie familiecampings gevestigd, Dieulefit is een plaats die deel uitmaakt van Nyons. Dit stadje is een toeristische trekpleister, dit vanwege de natuur en het cultureel erfgoed. Je vindt er Maison de la Ceramique, hier zijn verschillende tentoonstellingen te bezichtigen, maar je kan er ook een aantal workshops volgen. De stad Crest is gesticht in de tiende eeuw en ligt aan de oevers van rivier de Drôme. De stad heeft nog steeds een oud centrum, dit herinnert aan het indrukwekkende verleden in de Middeleeuwen. Crest heeft een rijke architectuur, vandaar dat de stad druk bezocht wordt door toeristen. Wie naar deze stad gaat leert de Drôme een stuk beter kennen.

Wandelen en fietsen in de natuur van de Drôme

De Drôme leent zich ook heel goed voor de actievere vakantiegangers onder ons. Op de meeste campings kan je fietsen huren om het landschap op de fiets te verkennen. Er zijn ook tal van wandelroutes uitgezet voor de wandelliefhebbers. Deze wandelroutes lopen vooral langs de kleine Franse dorpjes. Leuk om in een van de mooie dorpjes even te pauzeren en een lekker drankje te nuttigen op een terrasje.

Bekijk alle campings in Drôme