Welkom in de Isère

Kies voor een kampeervakantie in de Isère en ontdek de schoonheid van het departement in de Auvergne-Rhône-Alpes. Het departement kent een grote landschappelijke variatie met prachtige natuur en de gelijknamige rivier de Isère. Je vindt in de Isère verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Franse Alpen. Hier ligt ook de Alpe d’Huez, een populair skigebied en fietsgebied. Het departement wordt begrensd door de departementen Rhône, Ain, Savoie, Hautes-Alpes, Drôme, Ardèche en de Loire.

Bekijk alle campings in Isère

Vakantie in de Isère

Ontdek het departement Isère vanaf de camping en bezoek Lyon, hoofdstad van de gastronomie, of andere grote steden, zoals Grenoble, Valence en Saint Etienne. Isère is een ideale vakantiebestemming voor het hele gezin of rustig met zijn tweeën.

Recreatie in de Isère

De Isère ligt in de vroegere provincie Dauphiné en beschikt over prachtige natuur en cultureel erfgoed. In het departement liggen meerdere meren waar u watersporten kunt beoefenen en maar liefst drie natuurparken waar je prachtig kunt wandelen, klimmen, mountainbiken en paardrijden! Isère is een erg divers departement waar je met het hele gezin, of gezellig alleen met je partner, veel plezier zult hebben.

Ontdek Les Deux Alpes in de Isère

Isère beschikt over een aantal populaire skigebieden, waaronder Les Deux Alpes. Dit skigebied biedt skiliefhebbers een groot skigebied voorzien van maar liefst 227 kilometer piste. Het gebied is niet alleen gekend voor de sportvoorzieningen maar ook voor de sfeer, met vele animaties en vermakelijkheden, winkels, restaurants, bars en discotheken. ’s Zomers valt er bij in Deux Alpes ook genoeg te doen. Je kunt er dan mountainbiken, gletsjer skiën op een hoogte van 3600 meter, klimmen, wandelen, tennissen, zwemmen, paardrijden, elastiekspringen en parapentevliegen. De sportliefhebber zal zich hier zeker niet vervelen!

Les Ecrins, prachtig natuurpark van de Isère

Het departement bezit ook drie natuurparken, zoals het Nationaal Park van Les Ecrins. Dit natuurpark heeft een oppervlakte van 91800 hectare met bergen tot wel 4102 meter hoog. Het park, dat erg geliefd is bij natuurliefhebbers, is het thuis van vele dieren en je vindt er heel veel planten en bloemen. In Les Encrins kun je uitstekend wandelen, klimmen en fietsen.

Vienne, de hoofdstad van de Isère

In Isère ligt ook de stad Vienne. En nergens in het dal van de Rhône vind je een stad met zoveel historische gebouwen als Vienne. De Romeinen ontdekte al snel de strategische ligging van dit gebied dat tussen de rivier de Rhône en de heuvels ligt. Veel van de Romeinse gebouwen zijn bewaard gebleven, die allemaal bewonderingswaardig zijn. De Tempel van Augustus en Livia is bijvoorbeeld heel mooi, of een van de grootste amfitheaters van Frankrijk. Dit amfitheater is nog steeds in gebruik en er kunnen maar liefst 13.000 mensen in!

Bekijk alle campings in Isère