Welkom in de Puy-de-Dôme

De Puy-de-Dôme is vernoemd naar de gedoofde vulkaan die boven Clermont-Ferrand uittorent. Ontdek de campings in de Puy-deDôme en geniet van een vakantie midden in de natuur. Vanaf de top kun je genieten van een prachtig uitzicht! Het departement wordt begrensd door de departementen Allier, Loire, Haute-Loire, Cantal, Corrèze en Creuse.

Bekijk alle campings

Populaire plaatsen in de Puy-de-Dôme

Vakantie in de Puy-de-Dôme

De Puy-de-Dôme is een prachtig groen departement in de Auvergne-Rhône-Alpes. De Puy-de-Dôme is een grote lavakoepel en een van de groenste vulkanen in het Centraal Massief, het centraal gelegen gedeelte in het zuiden van Frankrijk. De vulkaan is 1464 meter hoog. De Puy-de-Dôme wordt als uitgedoofd beschouwd, want de vulkaan is sinds 5760 jaar voor Christus niet meer actief geweest. De vulkaanketen in de Auvergne bestaat uit maar liefst 80 vulkanen.

Op avontuur in de Puy-de-Dôme

Liefhebbers van grote wandelingen of fietstochten kunnen hier hun hart ophalen. Er zijn honderden kilometers aan wandeltochten uitgezet. In de Puy-de-Dôme geniet je van zuivere lucht en de streek heeft overweldigende landschappen en vergezichten. Een vakantie in dit gebied is puur genieten als je een echte avontuur- en natuurliefhebber bent. Lekker met de kinderen erop uit voor een grote wandeling en ontdek de prachtige veelzijdige natuur. De Puy-de-Dôme is indrukwekkend vanwege de mooie landschappen, de omgeving, natuurgebieden, rivieren en de ronde vulkanen van de Chaîne des Puys. Dit is het departement waar het groene toerisme echt betekenis krijgt. Heel veel campings liggen dichtbij een natuurgebied in de buurt, waardoor het gemakkelijk is om vanaf de camping op avontuur te gaan in een van deze natuurgebieden.

Activiteiten in de Puy-de-Dôme

Naast wandelen en fietsen is er natuurlijk meer te doen in dit veelzijdige departement in de Auvergne-Rhône-Alpes. Tijdens ieder seizoen zijn er een breed scala aan activiteiten mogelijk. Campings organiseren activiteiten vanaf het eigen terrein, maar er zijn ook een aantal organisaties die leuke activiteiten organiseren. Denk aan tochten te paard, kanovaren en ballonvaren. Als je in de Puy-de-Dôme op vakantie bent moet je ook zeker een aantal steden bezocht hebben. Een aantal unieke plaatsen zijn: Montpeyroux, Usson en Saint-Floret. Deze steden zijn absoluut de moeite waard om een bezoekje te brengen. Voor de wekelijkse marktjes met streekproducten zijn daar ook te vinden.