Vakantie in de Rhône-Alpes

Vakantie op een camping in de Rhône-Alpes is een leuke manier om de Franse Alpen te ontdekken. Het hooggelegen gebied Rhône-Alpes is qua oppervlakte, na Midi-Pyrénées, de tweede regio van Frankrijk en qua inwonersaantal de grootste regio na Île-de-France: er wonen ruim 6 miljoen mensen in deze regio. De regio Rhône-Alpes kent maar liefst 8 departementen, waarvan er 6 zijn vernoemd naar een rivier. De regio grenst in het Oosten aan zowel Zwitserland als Italië. Deze Alpenregio biedt veel campings in de bergen gelegen te midden van grandioze landschappen maar ook in de buurt van cultureel interessante steden. Kortom, er zijn prachtige grote en kleine campings in de regio Rhône-Alpes!

Populaire bestemmingen in de Rhône-Alpes

Ain

Bekijk hier alle campings in de Ain.

Ardèche

Bekijk hier alle campings in de Ardèche.

Drôme

Bekijk hier alle campings in de Drôme.

Haute-Savoie

Bekijk hier alle campings in de Haute-Savoie.

Isère

Bekijk hier alle campings in de Isère.

Loire

Bekijk hier alle campings in de Loire.

Rhône

Bekijk hier alle campings in de Rhône.

Savoie

Bekijk hier alle campings in de Savoie.

Vakantie in de Rhône-Alpes

Veelzijdige regio in Frankrijk

De (voormalige) regio Rhône-Alpes is een grote regio in Frankrijk, die bestaat uit 8 departementen. In de Ain vind je historische bezienswaardigheden, prachtige landschappen en je kunt er heerlijk eten. Ben je op zoek naar avontuur? Dan is een vakantie op een camping in de Ardèche ideaal! Je vindt er kronkelende rivieren, historische kastelen en eveneens culinaire hoogstandjes. In het departement de Drôme vind je oneindige lavendelvelden, kronkelende rivieren en prachtige bergen. Voor indrukwekkende bergmassieven, bergtoppen en landschapen ga je naar de Haute-Savoie en Savoie. Naast bergen vind je hier grote meren (Meer van Annecy en Genève) en historische plaatsen. Ook in de Isère kom je imposante bergen tegen. Daarnaast heb je hier mooi grotten en historische kastelen. Voor natuurschoon breng je een bezoek aan het departement Loire. In het departement Rhône vind je de beroemde wijnengaarden en authentieke steden.

Ontdek de Franse Alpen

Het departement Rhône-Alpes bestaat uit de departementen Ain, Ardèche, Drôme, Haute-Savoie, Isère, Loire, Rhône en Savoie. De Savoie en de Haute-Savoie zijn wintersport- en wandelgebieden bij uitstek. Hier komen toeristen vanuit de hele wereld naartoe voor de skigebieden, uitgestrekte skipistes en andere buitenactiviteiten in de zomer. De hoogste toppen reiken hier tot boven de 3000 meter. Boek hier een mobilhome of houten chalet op een natuurcamping. Het departement Ain ligt op de grens met Zwitserland, tussen de Alpen en de vallei van de Saône. In dit gebied vindt u een afwisselend landschap met bossen, valleien, heuvels met wijngaarden, meren en vijvers. U vindt hier bovendien mooie dorpjes zoals Pérouges en boerderijen met Saraceense schoorstenen. In het zuidwesten van het departement ligt Dombes met zijn 1100 vijvers, een waar paradijs voor vissers.

Vakantie in de Ardèche

De Ardèche heeft als hoofdstad Privas en ligt aan de zuidoostelijke rand van de regio. Een kindvriendelijke familiecamping met zwembad in de Ardèche leent zich uitstekend voor een vakantie met het hele gezin. Het departement Ardèche is dunbevolkt en heeft veel zonuren. Het biedt ook leuke plaatsjes zoals Largentière, Viviers, Les Vans en Villneuve-de-Berg en het prachtige Thines. In de Ardèche vindt u veel campings aan de gelijknamige rivier. De rivier en het kloofdal van de Ardèche zijn wereldberoemd.

Natuurcampings in Drôme

In het meest zuidelijke deel van de Rhône-Alpes ligt het departement Drôme. Het landschap biedt veel prachtige lavendelvelden en olijfboomgaarden. Ook bevindt een deel van het natuurpark Vercors zich in dit departement. De stad Grenoble is de hoofdstad van het departement Isère. De stad heeft 150.000 inwoners en biedt attracties zoals het museum van Grenoble met werken van Picasso, Matisse en Chagall. Ten noorden van deze stad liggen de Charteuse, één van de fraaiste kalksteengebergtes. Het departement telt maar liefst 36 wintersportplaatsen maar ook 5000 km aan wandelpaden. Loire ligt op het kruispunt met twee andere regio’s en biedt onder andere het regionaal natuurpark Pilat en het bosrijke gebied van de Loire. In de hoofdstad Saint-Étienne kunt u onder andere het heringerichte Musée d’Art et d’Industrie bezoeken. Het departement Rhône biedt rondom de grote stad Lyon het Plateaux et Côteaux du Lyonnais wat een bijzonder kleurige streek van wijngaarden, boomgaarden en de ruïnes van een bekend aquaduct biedt. Lyon is na Parijs en Marseille de grootste stad van Frankrijk, telt ruim 450.000 inwoners en biedt diverse bezienswaardigheden.

Activiteiten in de Rhône-Alpen

Deze regio leent zich uitstekend voor een actieve vakantie te midden van imposante landschappen. Het departement Ain is een belangrijk gastronomisch centrum en biedt heel wat bekende gastronomische specialiteiten zoals de Bressekip, de blauwe kaas van Gex en de galet van Pérouges. Op de rivier de Ardèche kunt u prachtig kanoën in mooie kloofdalen. Wandelen en mountainbiken kan uitstekend in de meeste departementen van deze regio, de Alpenlandschappen bieden een fantastische decor voor het beoefenen van de verschillende wintersporten en uitdagende bergsporten tijdens te zomer.