Welkom in de Rhône

In het zuidoosten van Frankrijk vind je de campings in het departement Rhône. Dat zijn naam dankt aan de gelijknamige rivier die dwars door het departement loopt. De Rhône staat beken om zijn wijnen, prachtige natuur en de stad Lyon. Het departement wordt begrensd door de departementen Ain, Isère, Loire, Saône-et-Loire en door de Métropole de Lyon.

Bekijk alle campings

Vakantie in de Rhône

De Rhône is een prachtig departement in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. De hoofdstad van het departement is Lyon en deze prachtige stad moet je zeker gezien hebben als je op vakantie bent in de Rhône. In de Rhône kan je genoeg leuke activiteiten ondernemen met de kinderen of samen. Maak mooie wandelingen op de uitgezette wandelpaden of plan een leuke fiets- of mountainbiketocht. Er bevinden zich hier een aantal mooie campings voor jong en oud.

Familievakantie in de Rhône

Het departement de Rhône is vernoemd naar de gelijknamige rivier, die naast door dit departement, ook door Zwitserland stroomt. De Rhône is vooral bekend om de wijnen die er vandaan komen. Het departement ligt in de Alpen, dus ’s winters kunt u er skiën! ’s Zomers is de Rhône daarentegen ook een prima vakantiebestemming voor het hele gezin! Dit departement zal u verassen met zijn variërende landschappen, pittoreske dorpjes, heerlijke lokale gerechten en de leuke festiviteiten die in dit departement worden georganiseerd.

Wijn proeven in de Rhône

Als je een liefhebber van wijn bent, dan is de Rhône de perfecte kampeerbestemming voor jou! In de Rhône ligt namelijk de Rhônevallei (wijnstreek) en hierin ligt een wijngebied van wel 200 kilometer lang. In het gebied zijn ongeveer 6000 wijnbedrijven actief!

Ontdek de stad Orange

In de wijnenstreek van de Rhône ligt de stad OrangeDeze stad heeft een bijzondere connectie met ons koninklijk huis. Deze stad is namelijk de reden dat het Nederlandse voetbalelftal in het oranje speelt. Aan dit oude prinsdom ontleent onze koninklijke familie namelijk haar prinselijke titel ‘Van Oranje’. Dat zit zo: onze ‘vader des vaderlands’ Willem de Zwijger werd in 1533 geboren als een Duitse graaf van Nassau (”Wilhelmus van Nassaue ben ik van Duitschen bloed…”). Zijn oom, René van Châlon (Prins van Oranje), en zijn tante, Anna van Lotharingen, bleven kinderloos. Zodoende erfde onze Willem na de dood van zijn oom op 11-jarige leeftijd de erfelijke titel ‘Prins van Oranje’.

Orange, het beginpunt van diverse wijnroutes

Orange is een mooie stad om te bezoeken. In de stad vind je twee Romeinse monumenten die beiden op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. Maar wat Orange zo aantrekkelijk maakt voor de wijnliefhebber, is dat deze stad het beginpunt is van een achttal wijnroutes langs wijnboeren in de Rhône Vallei. Deze wijnroutes staan aangegeven langs de wegen en hebben allemaal een eigen kleur. Onderweg kun je de verschillende wijndomeinen bezoeken, wijn proeven en wijn kopen!

Wat te doen in de Rhône?

In de Rhône ligt ook de bekende stad Lyon. Mocht je in de Rhône met vakantie zijn, bezoek dan zeker deze stad! De stad kent een rijke historie, het was namelijk de hoofdstad van het Romeinse Gallië en daar is nog veel van terug te zien. De oude binnenstad staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Lyon is zowel overdag als ’s avonds prachtig. ’s Avonds wordt de stad namelijk op 200 plaatsen super mooi verlicht, hierom wordt ook wel de tweede lichtstad van Europa genoemd.

Sportieve activiteiten in de Rhône

’s Zomers is de Rhône een prima vakantiebestemming, je bent hier namelijk redelijk ”zonzeker” en de Rhône heeft een prachtige natuur. Natuurliefhebbers kunnen bijvoorbeeld hun hart ophalen in de Gorges de l’Ardèche (de kloven van de Ardèche). In de gelijknamige rivier Ardèche, die eigenlijk de reden is voor de naam van deze streek, kun je een aantal leuke, sportieve activiteiten ondernemen. Je kunt hier namelijk zwemmen, met banden over de rivier dobberen of, mocht je iets stoerders willen, gaan kajakken of kanoën. Je kunt er ook grotten gaan ontdekken (waarvan sommige nog zelfs stammen uit de IJstijd), de watervallen opzoeken of wandelen door de bossen.

Geniet van de prachtige natuur in de Rhône

Wie van natuur houdt, zal hier niet snel zijn uitgekeken.Of u nou meer van de natuur houdt, graag wilt ontspannen, juist actief bezig wilt zijn of graag door mooie steden slentert, in de Rhône is er voor ieder wat wils. Én als u van wijn houdt, moet u zeker eens naar de Rhône zijn geweest, want daar staat dit departement natuurlijk het meest om bekend!

Bekijk alle campings in Rhône