Welkom in de Savoie

De Savoie ligt in de Franse Alpen en grenst aan Italië. In de winter is het departement populair onder de wintersporters en in de zomer kun je vanaf de camping in de Savoie genieten van de prachtige natuur, schitterende meren en vele spannende activiteiten. Het departement wordt begrensd door de departementen Haute-Savoie, Ain, Isère en de Hautes-Alpes.

Bekijk alle campings

Vakantie in de Savoie

Het mooie departement Savoie is gelegen in het oostelijke deel van de Auvergne-Rhône-Alpes. Dit departement wordt omschreven als ‘onuitputtelijke natuurlijke rijkdom’, omdat dit gebied bijna alleen maar uit berg- en natuurlandschap bestaat. Naast de prachtige natuur kent de Savoie ook een historisch stadsgedeelte en is dit departement ook zeer gewaardeerd door de gastronomie. In de Savoie zijn prachtige campings gevestigd, zoals natuurcampings, campings in de bergen en familiecampings.

Kamperen in de Savoie

Het departement Savoie in het noordelijke gedeelte van Frankrijk is een groot groen natuurgebied wat grenst aan Italië. In de winter is dit een geliefd skigebied en zomers komen er massaal wandelaars en natuurliefhebbers naar dit waanzinnig mooie gebied. De Savoie is perfect voor de sportievelingen onder ons. In dit departement zijn er namelijk spannende wandelroutes te vinden die u tot 2000 meter hoog brengen. Of u maakt een tocht langs de schitterende meren die er in dit gebied te vinden zijn.

Activiteiten in Savoie

Er zijn verschillende soorten activiteiten die u kunt beoefenen in Savoie. Denk hierbij aan wandelen, watersporten, fietsen of golfen. De watersporten die hier gaaf zijn om te beoefenen zijn vooral raften en kanoën. In de steden Val d’Isère en Peisey-Vallandry in Savoie zijn dit geliefde activiteiten die sporters aantrekken. Maurienne is een vallei in Savoie waar ongeveer 2000 km gemarkeerde wandelpaden te vinden zijn. Dus vergeet uw stevige wandelschoenen zeker niet mee te nemen! In dit gebied is dat hoogstwaarschijnlijk een van uw favoriete items om bij u te hebben. Verder zijn er in de buurt van hoge wandelroutes ook hutten te vinden, waar u kunt overnachten zodat u de trip de volgende dag voort kunt zetten.

Bezienswaardigheden in Savoie

Chambéry is de hoofdstad van de Savoie. Er hangt in de stad een Italiaanse sfeer. In deze stad zijn er verschillende bezienswaardigheden die u kunt bekijken waaronder prachtige kerken en verschillende momenten. U kunt ervoor kiezen om kunst te bekijken in het Musée des Beaux-Arts. Of bekijk het bekendste monument van Chambéry de Fontaine des Eléphants. Een indrukwekkend groot monument op een kruispunt midden in de stad. Verder zijn de prachtige authentieke winterdorpjes in de Savoie ook leuk om te bezoeken in de zomer.

Bekijk alle campings