Kamperen in de Champagne-Ardenne

Kamperen op een camping in de Champagne-Ardenne is een leuke manier om het noorden van Frankrijk te ontdekken. Deze regio is de ideale vakantiebestemming voor natuur- en wandelliefhebbers. De Champagne-Ardenne biedt kampeerders een prachtige omgeving, een rijke cultuur en gastronomie. Want ook als je een wijnliefhebber bent kan je natuurlijk terecht in deze regio. Er zijn prachtige wijngaarden die je kan bezoeken en waar je de lekkerste wijnen kan proeven. Ontdek de Champagne vanaf een mooie familiecamping, kleine camping of charmecamping.

Bekijk alle campings

Bestemmingen in Champagne-Ardenne

Franse Ardennen (Ardennes)

Historische dorpen, kronkelende rivieren en een bosrijke omgeving

Aube

Prachtige natuurparken, culinaire verrassingen en heerlijke champagne

Marne

De beste champagne, sfeervolle dorpen en uitgestrekte landschappen

Haute-Marne

Charmante adresjes, historische bezienswaardigheden en de verfijnde Franse keuken

Vakantie in de Champagne-Ardenne

Campings in de Champagne-Ardenne

Kamperen op een camping in de Champagne-Ardenne is een leuke manier om dit prachtige stukje Noord-Frankrijk te ontdekken. In de Champagne-Ardenne vindt u gezellige, kleine campings in de natuur en familiecampings met zwembad en animatie. Een vakantie op een camping in de Champagne-Ardenne is ideaal, dit stukje Noord-Frankrijk is dichtbij (net over de grens met België), vol met cultuur en prachtige natuur en landschappen. Het heuvelachtige landschap met dichtbeboste gebieden is ideaal voor lange wandelingen, fietstochten en leuke culturele uitstapjes. Breng een bezoek aan het natuurpark Parc naturel régional de la Montagne de Reims. De Champagne-Ardenne in Noord-Frankrijk biedt volop cultuur, tradities, historische steden en gastronomie. Ontdek tijdens de campingvakantie in de Champagne-Ardenne de steden Charleville-Mézières, Reims, Troyes en Langres. De Champagne-Ardennen is tevens een paradijs voor wijnliefhebbers met karakteristieke wijnen waarvan de Champagne natuurlijk de meeste bekendheid. In de streek worden ook bijzondere kazen gemaakt, zoals de chèvres cendrés (geitenkaas) en kaas uit Chaource.

Natuur in de Champagne-Ardenne

De Champagne-Ardenne biedt diverse toeristische activiteiten en een prachtige combinatie van twee zeer verschillende landschappen: in het noorden de dichte bossen en heuvels van de Ardennen (Franse Ardennen) en in het zuiden de glooiende wijngaarden en meren van het Champagne-landschap.

  • Prachtige natuur
  • Wijnen en champagne
  • Bezienswaardigheden

Geologisch gezien behoord de Champagnestreek tot het vlakke Bekken van Parijs, alleen in het uiterste westen ligt het Plateau de Brie et du Tardenois. Op de scheidingslijn, waar dit plateau overgaat in de Champagne Crayeuse vindt u de Côte de I’îl-de-France. Hier bevinden zich de beste champagne wijngaarden ter wereld. In de Ardennen echter treft u veel bossen, met loofbomen in de dalen en vooral naaldbomen op de heuvels.

Bezienswaardigheden Champagne-Ardenne

Deze streek biedt naast prachtige natuur, wereldberoemde culturele bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Reims. Champagne-Ardenne is een prachtige streek voor een ontspannen vakantie of weekendje weg in een stacaravan of kampeerplaats op een natuurcamping.

Ontdek de Champagne-Ardenne

De Champagne-Ardenne bestaat uit vier departementen. Het meest noordelijke departement zijn de Franse Ardennen. Dit woeste gebied op de grens van België en Frankrijk bestaat uit indrukwekkende dalen, heuvels en loofbossen en wordt doorkruist door de kronkelingen van de rivier de Maas. De door erosie afgesleten lagere toppen van de Franse Ardennen reiken hier tot ongeveer 300 meter boven zeeniveau.

Champagne proeven in Frankrijk

Ten zuiden van de Franse Ardennen ligt het eerste departement van de Champagnestreek, Marne. In dit gebied ligt ca. 30.000 hectare aan wijngaarden. Ook de stad Reims met zijn beroemde UNESCO Werelderfgoed Kathedraal Saint-Remi en het Palais du Tau bevindt zich in dit departement. Vanaf een charme camping in de Marne kunt u gemakkelijk de beroemde champagnehuizen en kastelen van Reims en Épernay bezoeken.

Rustige campings in Champagne-Ardenne

Aube grenst in het noorden aan de Marne en in het oosten aan de Haute-Marne. Hier kunt u de prachtige departementshoofdstad Troyes bezoeken die rijk is aan prachtige oude vakwerkhuizen. Door het noorden van deze regio stroomt de rivier de Seine en in het oosten bevindt zich het Parc naturel Régional de la Fôret d’Orient waar een tal van meren en 20.000 hectare bos liggen.

Bossen en rivieren rondom uw camping

Haute-Marne ligt ten oosten van Aube en ten zuiden van Marne en heeft als hoofdstad Chaumont. In het noorden treft u het imposante meer van Der-Chantecoq waar vele vogelsoorten voorkomen. Een camping bij een bos in Haute-Marne betekend veel bos rondom met een groot wildbestand. De rivieren de Maas, de Marne en de Langres ontspringen hier.

Activiteiten in de regio Champagne-Ardennen

De Champagne-Ardenne in Noordoost-Frankrijk is een uitermate geschikte bestemming voor het huren van een stacaravan in een wijngebied. U kunt de Champagnehuizen bezoeken in de ‘heilige driehoek van Champagne’ die Reims, Épernay en Chalôns-en-Champagne met elkaar verbinden. Dit kunt u combineren met de heerlijke gastronomie uit de streek zoals forel, Ardennerham en andouillettes, de beroemde Franse knoflookworstjes.

De Franse Ardennen leent zich uitstekend voor een actieve vakantie. Een kindvriendelijke familiecamping in dit gebied betekend direct vanaf de camping heerlijk wandelen, fietsen, of gewoon genieten van de rust van de mooie natuurgebieden.

Departementen in Champagne-Ardenne