Vakantie in de Tarn-et-Garonne

Afwisselende natuur

Het departement Tarn-et-Garonne, gelegen in de regio Midi-Pyrénées, is een rustgevende plek met natuur en cultuur. Het departement is gelegen in het zuidelijke gedeelte van Frankrijk en kent verschillende soorten natuur zoals valleien, uitgestrekte vlaktes, rivieren en meren. De Tarn-et-Garonne is ideaal voor de natuurliefhebbers. Bezoek Tarn-et-Garonne met het hele gezin of alleen en verblijf op een camping gelegen in het departement.

Wandelen in Tarn-et-Garonne

Het departement Tarn-et-Garonne wordt ook wel het “Toscane van Frankrijk” genoemd. De natuur in dit departement is schitterend en wordt zomers overgoten met de heerlijke zon. Een van de beste manieren om dit departement te verkennen is te voet of met de fiets.
U kunt ervoor kiezen om korte of lange wandelingen te maken. Van dorp tot dorp of door de natuur, er zijn vele mogelijkheden in dit departement! De dorpjes in Tarn-et-Garonne zijn pittoresk en zeker de moeite waard om een bezoekje aan te brengen tijdens één van uw wandelingen. Plan een wandelroute vanaf de door u gekozen camping in Tarn-et-Garonne.

Buitenactiviteiten in Tarn-et-Garonne

Wilt u wel actief zijn tijdens uw vakantie maar gaat u liever niet wandelen, kies dan voor de vele andere activiteiten die u hier kunt beoefenen. Huur bijvoorbeeld een kano of kajak en ga varen over de Tarn. Dit is tevens een bijzondere manier om dit gebied te verkennen.

Kastelen, kerken en cultuur

Als u een uitstapje wilt maken naar een kerk of museum is dit ook zeker een mogelijkheid. Bezoek bijvoorbeeld Moissac Abbey. Dit is een abdij gelegen in het dorpje Moissac. De abdij kent een lange geschiedenis wat u kunt bekijken tijdens uw bezoek aan deze plek.
Of breng een bezoekje aan Musée Ingres, dit museum is gelegen in het voormalige stadhuis van Montauban. In dit museum zijn er verschillende stukken te vinden van kunstenaars uit de met kunstwerken uit het verleden.
Chateau de Bruniquel is een kasteel gelegen in Bruniquel. Als u ervan houdt om kastelen te bezoeken in Frankrijk dan moet u ook zeker dit kasteel bezoeken. Château de Bruniquel heeft prachtig uitzicht over de natuur in de stad en heeft een authentieke uitstraling.
Bezoek de bezienswaardigheden vanaf een camping met zwembad in Tarn-et-Garonne en u kunt gegarandeerd genieten van een rustgevende noch actieve vakantie in dit schitterende departement.