Kamperen aan een meer is ideaal voor natuurliefhebbers, wandelaars en gezinnen met (jonge) kinderen. Tijdens een kampeervakantie aan een meer komt u volledig tot rust. Vanaf een camping aan een meer is er genoeg te beleven. Huur een mountainbike, kano of boot en ontdek de ongerepte Franse natuur of geniet van een duik in het verfrissende water. Wij hebben vijf campings aan een meer geselecteerd, laat u inspireren voor uw komende kampeervakantie!

1. Whaka Lodge

Kenmerken: Aan een meer, kindvriendelijk, lekker zwembad, luxe huurtenten
Type camping: Bungalowtenten, camperplaatsen, chalets, huurtenten, kampeerplaatsen, stacaravans
Staanplaatsen: 75
Whaka Lodge in Seissan is een bijzondere camping in Gers in de Midi-Pyrénées. Deze camping beschikt over 25 bijzondere huuraccommodaties. Verblijf tijdens de kampeervakantie in een tipi tent, luxe tent of mobile home. Vanaf de camping kunt u de stad Seissan goed bereiken. De weekmarkt in dit dorpje is in wijde omtrek bekend en als u op de camping verblijft moet u een bezoekje brengen. In de buurt van de camping vindt u glooiende heuvels en boerderijen. Een mooie authentieke omgeving om te ontdekken tijdens uw kampeervakantie.

2. Camping Au Valbonheur

Kenmerken: Actieve vakantie, familiecamping, natuurcamping, zwemmeer
Type camping: Bungalowtenten, chalets, kampeerplaatsen, safaritenten, stacaravans
Staanplaatsen: 180
Camping Au Valbonheur in Valbonnais is een natuurcamping in de Isère in Rhône-Alpes. De camping ligt in de bergen pal naast een meer waar u tijdens de warme zomerdagen een verfrissende duik in kunt nemen. Beklim de bergen of ontdek leuke wandelroutes in de omgeving. Voor elke natuur- en avontuurliefhebber is er wat te doen. De camping verhuurt 33 mooie accommodaties. Denk hierbij aan een safaritent of chalet, volledig ingericht voor uw verblijf.

Prijzen en beschikbaarheid

Boek Camping Au Valbonheur in Frankrijk voordelig bij de camping of een van onze partners!

3. Camping du Chatelet

Kenmerken: Aan een meer, actieve vakantie, avontuurlijk, eco toerisme
Type camping: Chalets, kampeerplaatsen, stacaravans
Staanplaatsen: 48
Camping du Chatelet in Sciez is een eco-camping met zwembad in Haute-Savoie in Rhône-Alpes. Deze kindvriendelijke camping beschikt over 48 ruime kampeerplaatsen en 15 huuraccommodaties. Bij de receptie is er een broodservice waar u vers brood kunt verkrijgen voor het ontbijt. Op het terrein kunt u gebruik maken van internetverbinding. De camping ligt aan het meer van Genève. Huur een kano, kajak of boot en bevaar het meer of neem een verfrissende duik in het water. In de omgeving kunnen de avontuurliefhebbers sporten beoefenen zoals raften en canyoning.

Prijzen en beschikbaarheid

Boek Camping du Chatelet in Frankrijk voordelig bij de camping of een van onze partners!

4. Camping La Presqu’île Serre-Ponçon

Kenmerken: Aan een meer, gezellige eetgelegenheid, in de bergen, lekker zwembad
Type camping: Bungalows, chalets, kampeerplaatsen, studio’s
Staanplaatsen: 197
Camping La Presqu’île is een fraai gelegen charme camping direct aan het meer van Serre-Ponçon in de Hautes-Alpes. Op de camping kun je staanplaatsen aan het water, standaard kampeerplaatsen en XL plaatsen huren. Het is ook mogelijk om te verblijven in een bungalow, chalet of studio. Camping La Presqu’île biedt een zwembad, speeltuin, tennisbaan en sportterrein. In het gezellige restaurant met uitzicht op Lac de Serre-Ponçon kun je een lekker hapje eten en een wijntje drinken. Vanaf half juni tot half september is er vers brood verkrijgbaar.

Prijzen en beschikbaarheid

Boek Camping La Presqu’île (Prunières) in Frankrijk voordelig bij de camping of een van onze partners!

5. Camping l’Etang de Fouché

Kenmerken: Aan een meer, familiaire sfeer, groen terrein, in de natuur, kindvriendelijk, lekker zwembad
Type camping: Chalets, huurtenten, kampeerplaatsen, safaritenten, stacaravans
Staanplaatsen: 135
Camping l’Etang de Fouché in Arnay-le-Duc is een kindvriendelijke camping aan een meer met strand in Côte-d’Or in de Bourgogne. Het kampeerterrein is acht hectare groot en er is de mogelijkheid tot het huren van een chalet, mobile home of stacaravan. De ligging van de camping is ideaal. Vanaf het kampeerterrein kunt u een bezoek brengen aan nabij gelegen wijngaarden, kastelen en abdijen. Maar ook op de camping hoeft u zich niet te vervelen, want in het hoogseizoen worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd. U kunt meedoen aan en jeu-de-boules toernooi, een wandeling maken in de schemering of deelnemen aan de spelletjesavond met andere campinggasten. Ook wordt er wekelijks een diner klaargemaakt met regionale gerechten. Geef u op en geniet van de Franse keuken!

Lees ook: