Op kampeervakantie in Normandië

Normandië is een prachtige regio in het noorden van Frankrijk. Kamperen in Normandië op een kleine camping is ontzettend leuk voor gezinnen met (jonge) kinderen, echtparen en natuurliefhebbers. Hier volgen vijf kleine campings in Normandië met elk hun eigen specialiteiten en bijzonderheden. Vanaf een kleine camping in Normandië kunt u leuke activiteiten ondernemen. Bekijk de indrukwekkende D-Day stranden, maak mooie wandelingen, bezoek historische musea en neem deel aan wijnproeverijen.

1. Château Monfréville – Calvados

Camping Château Monfréville in Monfréville is een kleine camping met 25 kampeerplaatsen. Deze boerderijcamping beschikt over ruime kampeerplaatsen en twee leuke huuraccommodaties. Overnacht in uw eigen tent of caravan of huur een woonwagen en geniet van een bijzondere overnachting in een huuraccommodatie.
In de omgeving van de camping kunt u paardrijden, zeilen, thema-parken bezoeken, fietsen, golven en vissen. Bezoek de D-Day landingsstranden of ga op excursie en kom van alles te weten over Normandië en haar geschiedenis.

Château Monfréville 02

Château Monfréville 04

Château Monfréville 06

2. Camping des Pommiers – Calvados

Camping des Pommiers in La Cambe is een kleine familiecamping in Calvados. Dit kampeerterrein is ruim en groen en er zijn 20 kampeerplaatsen. Er is een speeltuin voor de kleintjes en in de omgeving kunt u alle kanten op. Deze camping ligt namelijk op twee kilometer van het pittoreske dorpje La Cambe. Op donderdagavond kunt u pizza eten in het dorp, er hangt een gezellige sfeer en het is erg leuk om hier rond te lopen. Camping des Pommiers ligt in een rustige omgeving en is daarom zeer geschikt voor rustzoekers, natuurliefhebbers en gezinnen met (jonge) kinderen.

Camping des Pommiers05

Camping des Pommiers03

Camping des Pommiers01

3. Camping de La Rouvre – Orne

Camping de La Rouvre in Ménil-Hubert-sur-Orne is een groene camping aan rivier met prachtige huuraccommodaties. Er zijn stacaravans, chalets en lodges tentes te huur op dit kampeerterrein. Er heerst een rustige, familiale sfeer. De camping heeft als doel om haar kampeerders dichtbij de natuur te laten leven. Vanaf de de La Rouvre heeft u toegang tot talrijke wandelpaden en er is een brede rivier om in te zwemmen of vissen. Daarnaast zijn activiteiten als fietsen, mountainbiken en dorpjes bezoeken ook erg leuk om te doen als u kampeert op camping de La Rouvre.

Camping de la Rouvre (7)

Camping de la Rouvre (5)

Camping de la Rouvre (8)

4. Qui Vivra Verra – Manche

Camping Qui Vivra Verra in Le Mesnil-Amey is een mini-camping met zwemvijver in Manche. Dit kampeerterrein wordt helemaal gerenoveerd en is klaar om gasten te ontvangen in het komende seizoen. De camping ligt op 20 – 30 minuten rijden bij de zee vandaan, ideaal voor de strandliefhebber. De invasiestranden zijn ook goed te bereiken vanaf Qui Vivra Verra. Deze camping organiseert leuke kookworkshops waar u aan mee kunt doen. Ga aan de slag met goede streekproducten en geniet van een lekkere zelfgemaakte maaltijd!

Qui Vivra Verra normandie 01

Zwemmen Qui Vivra Verra

Kampeerplaats Qui Vivra Verra

5. Camping Ferme Hay Day – Calvados

Camping Ferme Hay Day in Asnières-en-Bessin is een natuurcamping in Calvados. Dit is een gezellige boerderijcamping waar een rustige, familiale sfeer hangt. Een fijne kampeerbestemming voor gezinnen met (jonge) kinderen die van natuur en avontuur houden. Er is een overdekte speelruimte, een gezellige bar en een open stookplek op het terrein. Camping Ferme Hay Day ligt dichtbij Normandische bezienswaardigheden, zoals D-Day stranden, historische steden, Calvados wijnproeverijen, natuurparken en wandelroutes.

Ferme Hay Day 01

FERMEHAY DAY (11)

FERMEHAY DAY (1)

Bovenstaande camping zijn allemaal kleine campings in Normandië. Bent u op zoek naar kleine campings in andere regio’s in Frankrijk? Klik dan op deze link.