Kamperen in Auvergne

Kamperen op een kleine natuurcamping in Auvergne

Bent u op zoek naar rust en ruimte op uw kampeervakantie in Frankrijk? Bekijk dan eens deze kleine natuurcampings in Auvergne. Campings in deze regio profiteren van de prachtige omgeving, rust en het uitgestrekte landschap van Auvergne. Als u te gast bent op een van deze campings beleeft u gegarandeerd een rustgevende, gezellige kampeervakantie. Als u verblijft op een kleine natuurcamping geniet u van de kleinschaligheid van de camping, het contact met de andere gasten en de prachtige natuur van Auvergne.

1. Camping Bonneblond

Domaine Bonneblond is een minicamping in Saint-Desiré, een plaats in de Auvergne. Centraal gelegen op 69 hectare grond van Landgoed Bonneblond ligt de camping met een aantal ruime kampeerplekken. Deze camping is heel geschikt voor de kampeerder die van de natuur en rust houdt. Lekker zwemmen, vissen, op een luchtbedje dobberen of peddelen in het bootje behoren allemaal tot de mogelijkheden. Ook biedt camping Bonneblond een lekker ontbijt aan, met verse eieren van de kippen, iedere morgen vers stokbrood en croissants.

Domaine Bonneblond 04

Domaine Bonneblond 05

2. Camping La Gazelle

Camping La Gazelle is een kleine natuurcamping in Puy-de-Dôme net buiten het pittoreske dorpje Clémensat. De camping ligt op 550 meter hoogte, ver weg van het drukke massa toerisme midden in de natuur tussen het massief van Sancy en Cézallier. In de omgeving van de kleine camping treft u de vulkanen van de Auvergne. Maak mooie wandelingen en geniet van het prachtige landschap.

Camping La Gazelle Auvergne (11)

Camping La Gazelle Auvergne (20)

3. Camping Le Viginet

Camping Le Viginet is een mooie parkachtige familiecamping met zwembad in de Puy-de-Dôme. Deze camping beschikt over 60 ruime kampeerplaatsen en daarnaast zijn er mooie accommodaties te huur, zoals chalets en trekkershutten. Vanaf de camping kunt u een aantal mooie vulkanen van de Puy-de-Dôme bekijken. Maar ook aan Franse dorpjes, kratermeren en wandelroutes ontbreekt het hier niet. Beleef een veelzijdige kampeervakantie op camping Le Vignet in Auvergne.

Camping Le Viginet Auvergne 01 (13)

Camping Le Viginet Auvergne 01 (2)

4. Chalets de l’Eau Verte

Chalets de l’Eau Verte is een gezinscamping in de Cantal. Het terrein is 8 hectare groot en hier zijn tien ruime chalets geplaatst. De chalets liggen in de natuur, tussen de heuvels en het bos. Het is een geweldige ervaring om hierin te overnachten. Op de camping is een speeltuin en er ligt een meer waar in gevist en gevaren mag worden. De kinderen hoeven zich ook zeker niet te vervelen.

Les-Chalets-de-l’Eau-Verte-meer

Les-Chalets-de-l’Eau-Verte

5. Domaine de Soulisse

Domaine de Soulisse is gevestigd op een landgoed van 30 hectare. Op dit grote terrein zijn 12 kampeerplaatsen ingericht en 6 huuraccommodaties. Alle kampeerplaatsen hebben een weids uitzicht over het prachtige groene landschap van de Auvergne. Er is een zwembad op de camping en u kunt buitenritten maken met de paarden. De dieren lopen in de weilanden rondom de boerderij en vinden het maar al te leuk als ze opgehaald worden voor een mooie rit. Het is geweldig om de Auvergne te paard te ontdekken en te leren kennen. Een bijzondere ervaring voor jong en oud.

Domaine de Soulisse 11

Domaine de Soulisse 07

Bovenstaande campings zijn kleine natuurcampings in de Auvergne. Bent u op zoek naar andere thema-campings in de Auvergne? Klik dan op deze link.