Vijf leuke activiteiten in de Dordogne

De Dordogne is bij veel Nederlandse kampeerders een geliefde vakantiebestemming. Vier uw vakantie op een kleine camping of een camping met animatie voor de kinderen. Ontdek de authentieke dorpjes in de Dordogne. Ga erop uit en neem deel aan sportieve activiteiten in de natuur. Of geniet een dag aan het zwembad op de camping. In de Dordogne vindt u verschillende soorten campings: charme campings, kleine campings, natuurcampings en familiecampings.

1. Leukste zwemplekjes in de Dordogne

Omdat het departement in het binnenland van Frankrijk ligt, kunt u niet zomaar naar de kust. Gelukkig stroomt de lange rivier de Dordogne door dit departement. Tijdens warme zomerdagen kunt u verkoeling zoeken in deze rivier of in een meer. Ga bijvoorbeeld naar Plage de Nantheuil, een groot meer omringd door groen. Ook Grand Étang de La Jemaye is een leuk zwemplekje voor de kinderen. Dit meer bevindt zich in een bosrijk gebied waar u kunt relaxen op het zandstrandje terwijl de kinderen in het water plonzen. In de Dordogne zijn veel campings met zwembad gevestigd, u hoeft niet ver te rijden voor een frisse duik in het water!

Campings in de Dordogne aan een rivier:

Dordogne_rivier_Frankrijk

2. Kayak of kano huren

Huur een kano of kayak in de Dordogne voor een gezellige dag op het water. Vanaf de rivier ziet u de omgeving op een hele andere manier en ontdekt u nieuwe plekken. Een hele leuke activiteit voor echte avonturiers en sportliefhebbers. Veel campings aan de rivier de Dordogne verhuren zelf kano’s aan campinggasten. Lekker makkelijk; zo hoeft u niet op zoek naar een verhuurbedrijfje. Kanoën op deze rivier is een combinatie van actief bezig zijn en genieten van de prachtige omgeving. Een aanrader tijdens een kampeervakantie in de Dordogne!

Campings in de Dordogne met kanoverhuur:

Rivier de Dordogne

3. Bezoek een grot in de Dordogne

Houdt u van cultuur en avontuur? Bezoek dan een van de indrukwekkende grotten van dit departement. Grotte de Rouffignac is een absolute aanrader en zal u en de kinderen versteld doen staan. Een elektrisch treintje brengt u tot 1 kilometer diep in de grot. De grot wordt verlicht door de trein en u komt alles te weten over deze bijzondere grot door de bestuurder en tevens gids van de trein. Bewonder prachtige prehistorische tekeningen. Zorg wel dat u er vroeg bij bent, want de treintjes zijn vaak snel vol. Ook Lascaux II is een geweldige grot om te bezoeken. Dit is een replica van ‘de echte Lascaux’, maar deze grot is niet meer te bezoeken vanwege aantasting. De replica is een attractie die u zeker gezien moet hebben tijdens uw kampeervakantie in de Dordogne. Last but not least, “Gouffre de Padirac”, een prachtige grot met als ingang een gat van wel 40 meter breed en 75 meter diep. Best spannend! Er loopt een ondergrondse rivier in de grot waar op gevaren wordt met kleine bootjes. Een echte belevenis om de binnenkant van de grot te bekijken vanuit een bootje. Deze uitjes zijn leuk om te ondernemen met uw partner of met het hele gezin.

Campings in de buurt van grotten:

4. Authentieke dorpjes in de Dordogne

De Dordogne telt een groot aantal authentieke, pittoreske dorpjes. Bijvoorbeeld het dorp Collonges la Rouge, een rood dorpje met kasteeltjes en heerlijk eten. Maar ook Domme, een bijzonder dorp met een kerk, kasteel en een grot aan de rivier. Curemonte, nog zo’n pareltje van de Dordogne, is een dorp met twee kastelen. Cultuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen! Carennac, een dorp met een kasteel, een kerk, een klooster en schilderachtige straatjes en een prachtig uitzicht. Kortom, genoeg mooie dorpjes om te bezoeken tijdens uw vakantie in de Dordogne.

Campings bij leuke dorpjes:

Belves Dordogne

5. Kastelen in de Dordogne

De Dordogne wordt ook wel het land van de 1000 kastelen genoemd. Dit deel van Frankrijk staat namelijk bol van de oude bouwwerken, burchten en kastelen. Ieder dorp of plaats is wel in het bezit van een kasteel. Maar er zijn er een aantal die u echt gezien moet hebben. Zoals Chateau de Beynac, één van de mooiste oude bouwwerken in Frankrijk. Het grote kasteel is prachtig bewaard gebleven. Het mooiste kasteel van de Dordogne is absoluut een bezoekje waard. Maar ook Chateau de Jumilhac, Chateau de Castelnaud en Chateau de Puymartin zijn een bezoekje waard!

Campings bij kastelen: