Activiteiten in de Languedoc-Roussillon

De Languedoc-Roussillon is een prachtige gevarieerde regio in het zuiden van Frankrijk. Kamperen in de Languedoc-Roussillon is leuk voor actieve vakantiegangers, rustzoekers, natuurliefhebbers en cultuursnuivers. U kunt alle kanten op tijdens een kampeervakantie in de Languedoc. Bezoek prachtige bezienswaardigheden, zoals de Pont du Gard en Château Queribus. Dit zijn adembenemende bouwwerken die u gezien moet hebben als u op de camping staat in deze regio. Maar ook de stad Carcassonne, de prachtige Gorges du Tarn en de badplaats Cap d’Agde zijn absoluut de moeite waard.

Bezoek de Pont du Gard

De Pont du Gard is wellicht de meest indrukwekkende attractie van de Languedoc-Roussillon. Jaarlijks trekt dit aquaduct meer dan een miljoen bezoekers, waardoor de brug in de top vijf van meest bezochte bezienswaardigheden van Frankrijk staat. Het is het best behouden aquaduct ter wereld en een echte trekpleister voor toeristen. De Pont du Gard overspant de rivier de Gardon. Deze rivier kunt u bevaren met de kano of kajak. Het is een geweldig ervaring om onder het eeuwenoude aquaduct door te varen. Op de meeste campings in de buurt van de Pont du Gard kunt u gemakkelijk een boot of kano huren. Beleef een uniek uitje en geniet van de natuur en dit mooie bouwwerk. Deze campings liggen in de buurt van de Pont du Gard:

Pont du Gard, Languedoc-Roussillon, Frankrijk

Lekker luieren op het strand van Cap d’Agde

Op vakantie in de Languedoc-Roussillon kunt u ook genieten van zon, zee en strand. Cap d’Agde is een badplaats met 14 kilometer strand in het departement Hérault. Vooral onder jongeren is Cap d’Agde een populaire plek. Mensen komen hier samen om te genieten van de uitgestrekte stranden, watersporten te beoefenen en lekker eten aan de boulevard. Cap d’Agde had een van de eerste naaktstranden in Europa er is dan ook een groot naturistenpark gevestigd. Maar het strand is zeker niet alleen toegankelijk voor naaktlopers, er is ook een groot gedeelte waar u wel in uw badkleding kunt recreëren. Deze campings liggen dicht bij Cap d’Agde:

cap-dagde2-gde

Bewonder de Causses en Cévennes

In dit prachtige gebied vindt u buitengewone natuur en beschermd erfgoed. De Cevennen zijn begroeid met bossen en groen, hier groeien beuken, dennen, sparren en picea’s. Maak indrukwekkende wandelingen en neem uw fototoestel mee, want hier kunt u de mooiste plaatjes schieten.
De Causses vormt een bijzonder gebied met kalksteenplateaus, hierdoor ontstaan canyons en karstpijpen. Een prachtige gewaarwording en absoluut de moeite waard om een bezoekje te brengen. Deze campings liggen in de buurt van dit natuurgebied:

Kamperen in de Cevennen

Bezoek de stad Carcassonne

Carcassonne is een bijzondere vestingsstad in de Languedoc-Roussillon. Het is een Middeleeuwse stad en tevens de hoofdstad van het departement Aude. Carcassonne staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en trekt jaarlijks ruim 3 miljoen toeristen. De stad is zo bijzonder omdat de oude muur die er destijds omheen gebouwd is nog helemaal in takt is. Deze stad levert prachtige plaatjes op en is zeker een bezoekje waard. Campings in de buurt van Carcassonne:

Carcassonne, Midi-Pyrenees, Frankrijk

Huur een fiets in de Languedoc-Roussillon

Vanaf een camping in de Languedoc-Roussillon maakt u mooie wandelingen en fietstochten. De omgeving ontdekken op de fiets is heel erg leuk, want u bent lekker in beweging en u ziet veel van het gebied waar u kampeert. Deze regio kent veel bergachtig gebied en veel campings spelen daar gemakkelijk op in met mountainbike verhuur. Zo ziet u de natuur op een andere manier dan wanneer u een wandeling zou maken. De meeste campings hebben de mogelijkheid tot het huren van fietsen, als dit op uw camping niet het geval is zijn er vaak fietsverhuurbedrijfjes te vinden aan het begin van fietsroutes. Campings met fietsverhuur:

Camping des Gorges de l'Oignin fietsen 01

Kortom, u hoeft zich zeker niet te vervelen op een camping in Languedoc-Roussillon. Maak mooie uitstapjes, geniet van de natuur en ontspan op het strand.