Kamperen op een boerderijcamping in Frankrijk

Overal in Frankrijk zijn boerencampings te vinden. Kinderen kunnen knuffelen met boerderijdieren terwijl u geniet van een glas wijn in de zon. Kamperen bij de boer in Frankrijk betekend sfeer, rust én gezelligheid. Op een boerderijcamping wordt u met open armen ontvangen. Huur een bijzondere accommodatie en slaap in een gîte of verblijf in uw eigen tent, caravan of camper. Beleef vanaf een boerderijcamping een sportieve vakantie en kom na een dag vol activiteiten tot rust op het kampeerterrein. Of geniet simpelweg van de prachtige ligging en wordt één met de natuur.

1. Camping Aire Naturelle TerreFerme – Bourgogne

Camping Aire Naturelle TerreFerme is een terrassencamping met sportterein in het departement Saône-et-Loire. Verscholen op het platteland komt u deze boerderijcamping tegen. De kampeerplaatsen zijn ruim en op het kampeerterrein vindt u een aantal speeltoestellen waar kinderen kunnen spelen. De camping wordt bewoont door Mozart de ezel, scharrelkippen en enkele schapen. Uw trouwe viervoeter is daarom ook van harte welkom op camping Aire Naturelle TerreFerme. In de directe omgeving kunt u mooie fietstochten maken. Of maak een autorit naar de Jura en wandel over verschillende paden.

Aire Naturelle TerreFerme terras

2. Sites et Paysages Belle Roche – Rhône-Alpes

Camping Belle Roche in Lalley is een kleine natuurcamping met speeltuin in Isère. Door de fraaie ligging van de camping heeft u een prachtig panorama uitzicht over de bergen. Op de camping zijn er 57 ruime kampeerplaatsen en er is de mogelijkheid tot het huren van een bijzondere accommodatie. Deze camping heeft een ideale ligging om wandeltochten door de bergen van de Rhône-Alpes te maken. In de nabijgelegen streek Trièves zijn er avonturenparcours of beleeft u een leuke dag in de natuur.

Camping Belle Roche Isère Rhone Alpes pod 02

3. Domaine au Piet – Midi-Pyrénées

Camping Domaine au Piet in Montpézat is een kleine camping met Nederlandse eigenaar in de Gers. Deze sfeervolle boerderijcamping is kindvriendelijk en kleinschalig. Op het kampeerterrein is er plaats voor twintig caravans en tenten en er is de mogelijkheid tot het huren van gîtes en ingerichte tenten. In de ochtend kunt u vers brood halen bij de receptie en drie keer in de week wordt er een thema-avond met buffet georganiseerd. Op de camping is er een zwembad en speeltuin. De heuvelachtige omgeving nodigt uit om te wandelen of te fietsen en in de nabije omgeving zijn mooie zonnebloemvelden te vinden. Op tien kilometer afstand is in Samatan elke maandag de grootste markt van de regio. Deze camping is ideaal voor natuurliefhebbers en gezinnen.

1-Zwembad-Domaine-au-Piet

4. Camping Entre les Sources – Lorraine

Camping Entre les Sources in Grandrupt-de-Bains is een natuurcamping met een landelijke ligging in het departement de Vogezen. De Nederlandse eigenaresse heet u graag welkom op de camping. Op de camping zijn er slechts zeven kampeerplaatsen beschikbaar, daardoor ontstaat er een gezellige en familiale sfeer. Tegen betaling kunt u genieten van een ontbijt, lunchpakket of avondmaal. In de omgeving zijn er veel historische- en architectonische gebouwen en andere bezienswaardigheden te bezichtigen. In het glooiende landschap rondom de boerderij zijn natuurlijke bonnen, meertjes, kleine dorpjes en uitgestrekte bossen. Een heerlijke kampeerlocatie voor de echte natuurliefhebbers, cultuur snuivers en rustzoekers.

Entre les Sources 02

5. Camping Sites et Paysages Au Bois Joli – Bourgogne

Camping Au Bois Joli in Andyes is een eco-camping met zwembad en ligt in het departement Yonne. Deze charmecamping ligt in een bosachtige omgeving, midden in de natuur met fraai uitzicht. Op het vijf hectare grote kampeerterrein passen 95 ruime kampeerplaatsen en is er de mogelijkheid om een accommodatie te huren. Deze camping is ideaal voor natuurliefhebbers, rustzoekers en gezinnen. In de omgeving liggen verschillende wijngaarden, u kunt fietstochten maken en bezienswaardigheden bezoeken.

Camping Au Bois Joli 2

6. Camping La Ferme de Croas Men – Bretagne

Camping La Ferme de Croas Men in Plouigneau is een charmecamping met speeltuin in Finistère. Op het 2,5 hectare grootte kampeerterrein zijn er ruime kampeerplaatsen beschikbaar en er is de mogelijkheid tot het huren van een chalet of ingerichte tent. Op de kindvriendelijke camping zijn er verschillende speeltoestellen en is er een kinderboerderij waar kinderen met boerderijdieren kunnen knuffelen. Rondom de camping zijn tal van activiteiten te doen. Bezoek markten, ga heerlijk naar het strand of wandelen in de natuur.

La-Ferme-de-Croas-Men-10

De bovenstaande campings zijn allen boerderijcampings in Frankrijk. Wilt u meer boerderijcampings bekijken? Klik dan op deze link.