Activiteiten in de Ardèche

Activiteiten in de Ardèche

De Ardèche is een zeer geliefd departement bij heel veel kampeerders. Er is dan ook ontzettend veel te zien en te doen in de Ardèche. Canyoning, kanovaren, wandelen, fietsen en paardrijden. Allemaal activiteiten die u vanaf een camping in de Ardèche kan ondernemen. Maar natuurlijk hoort ontspannen met een glas wijn voor de tent er ook bij op vakantie! Wij hebben voor u op een rijtje gezet wat u zoal kunt doen als u op kampeervakantie bent in de Ardèche.

Actief in de Ardèche

Canyoning is een uitdagende sport die u kunt beoefenen als u op kampeervakantie bent in de Ardèche.Canyoning is een sport waarbij een groep mensen de loop van een rivier volgt door een kloof. Canyoning is vooral een sport die in de bergen wordt beoefend. De Gorges de l’Ardèche is de uitgelezen plek om deze sport te beoefenen. Om de rivier de Ardèche te volgen moet u wandelen, klimmen, springen, zwemmen en abseilen. Deze sport is zeer geschikt voor echte waaghalzen en sportieve kampeerders. Ook voor de iets minder fanatieke vakantiegangers zijn er genoeg leuke activiteiten te doen. Denk bijvoorbeeld aan fietsen, wandelen, paardrijden of kanovaren. Geniet van de prachtige omgeving en ontdek plekken waar weinig mensen u voor zijn geweest. Vanaf deze campings kunt u leuke activiteiten ondernemen:

Cultuursnuiven in de Ardèche

Naast de activiteiten die u in de Ardèche kunt ondernemen kunt u er natuurlijk ook op uit gaan om pittoreske dorpjes te bezoeken. Slenteren door oude straatjes, snuffelen in unieke winkeltjes en een wijntje drinken op een terrasje. Dat kan in kleine dorpjes als Les Vans en Joyeuse. In Le Vans kunt u genieten van de olijfgaarden. Iedere zaterdagochtend kunt u de markt aflopen en wat streekproducten meenemen voor thuis. In Joyeuse hangt weer een andere sfeer dan in Les Vans. Joyeuse is een oud dorpje met een druk toeristisch centrum. In dit dorp vindt u mooie bezienswaardigheden. Bezienswaardigheden hier zijn in Renaissancestijl gebouwd, zoals het kasteel, het huis La Castellane en verschillende hotels. Bezoek kerken, kastelen en ga aan het einde van de dag lekker eten bij een restaurantje in het centrum. Deze campings liggen in de buurt van een dorpje in de Ardèche:

Bewonder de natuur

Het departement Ardèche is vernoemd naar de gelijknamige rivier die door dit departement stroomt. Langs deze rivier vormen zich ook de Gorges de l’Ardèche. De uitzichten vanaf de Gorges de l’Ardèche zijn adembenemend. U kijkt in de diepte op de rivier waar u kano’s ziet peddelen en mensen ziet zwemmen. De natuur in de Ardèche is prachtig en heel gevarieerd. Langs de rivier de Ardèche zijn veel campings gevestigd, zoals natuurcampings, kleine campings en kindvriendelijke campings. Maar ook voor een naturistenvakantie kunt u terecht bij desbetreffende campings in dit departement. Wat u zeker gezien moet hebben als u een dag de natuur in gaat is de Cathédrale, een rotsformatie in de vorm van een kathedraal, en natuurlijk de Pont d’Arc. Een natuurlijke rotsboog over het water met een hoogte van 34 meter. Het is een hele ervaring om onder deze natuurbrug door te varen met een kano. Een echte aanrader! Deze campings midden in de natuur:

Kamperen aan rivier

Een camping uitzoeken aan de rivier is een hele goede keus. In de zomer kunnen de temperaturen in Zuid-Frankrijk flink oplopen en wat is er dan lekkerder dan een frisse duik in de rivier. De rivier doorkruist ook de departementen Lozère en Gard. Twee mooie departementen in de Languedoc-Roussillon en ook zeker de moeite waard om eens te kamperen. Boek een familiecamping, een kleine camping of een boerderijcamping aan de rivier en kom helemaal tot rust. De meeste campings verhuren kano’s waardoor u gelijkt het water op kunt met de boot. Zwemmen en vissen kan ook in de hele rivier. Fanatieke vissers kunnen hun hart ophalen hier, want er zwemt genoeg vis in de rivier de Ardèche. Kamperen aan een rivier is een fantastische ervaring voor jong en oud. De volgende campings liggen aan de rivier de Ardèche:

Huur een safaritent in de Ardèche

Bent u eens toe aan iets anders dan uw eigen tent of caravan? Huur dan een safaritent op een camping in de Ardèche. Kamperen in een safaritent is net wat luxer dan u gewend bent. Safaritenten zijn stevig, hebben een vlonder en zijn helemaal voor u ingericht. U ligt niet op de grond, maar in een fatsoenlijk bed en u heeft eigen sanitair en keuken. Een ideale accommodatie om te verblijven als u op vakantie bent in de Ardèche! Er zijn verschillende campings in de Ardèche die een safaritent, mobile home, chalet of lodge verhuren. Aan u de keuze waar u wilt overnachten tijdens uw kampeervakantie. U beleeft gegarandeerd een geweldige vakantie in dit prachtige departement in de Rhône-Alpes.

Bekijk ook onze pagina over de Ardèche en alle campings in de Ardèche!