Vakantie in de Franche-Comté

De regio Franche-Comté bevindt zich in het Noord-Oosten van Frankrijk. Kamperen in deze regio is ideaal voor natuurliefhebbers en kampeerders die houden van een actieve kampeervakantie. Geniet tijdens het kamperen in de Franche-Comté van de prachtige bergen, beboste natuur en ongerepte landschappen. Bekijk de mooie natuurcampings, familiecampings en campings in de bergen in deze regio.

Lees meer

Advertentie

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Bestemmingen in Franche-Comté

Doubs

Kronkelende rivieren, indrukwekkende berglandschappen en sfeervolle dorpjes

Jura

Dichte bossen, historische dorpjes en indrukwekkende landschappen

Haute-Saône

Kronkelende rivieren, uitgestrekte bossen en charmante dorpen

Vakantie in de Franche-Comté

Kamperen in de Franche-Comté

Kamperen op een camping in de Franche-Comté is een leuke manier om deze veelzijdige Franse regio te ontdekken. De regio Franche-Comté ligt in Oost-Frankrijk. De Franse Alpen vallen deels in deze regio, ten zuiden liggen de Vogezen en ten westen de Zwitserse grens. Het landschap van de Franche-Comté is zeer variërend en biedt prachtige, ongerepte natuur: van een glooiend heuvellandschap tot indrukwekkende berglandschappen, uitgestrekte bossen, maar ook opvallend veel water. U huurt hier schitterende ingerichte tenten en stacaravans op een natuurcamping. Tijdens uw campingvakantie op een familiecamping met zwembad in de Franche-Comté kunt u de rivieren, meren, watervallen, bergstromen, beken, bronnen vanaf de kindvriendelijke camping gaan ontdekken. Daarnaast kunt u in de steden een terrasje pikken of een wandeling maken door het bos.

Natuur in de Franche-Comté

Natuurliefhebbers zullen erg genieten van de Franche-Comté. In deze regio zijn volop rivieren en meren te vinden: meer dan 5.500 km aan rivieren, en wel 80 meren. Eén van deze prachtige rivieren is de Hérisson, die maar liefst 31 watervallen telt. U kunt de belangrijkste hiervan bereiken via aangelegde wandelpaden. De regio is tevens zeer bosrijk: 47% van het populaire kampeerdepartement Jura bestaat uit bossen, waar veel wilde dieren leven, bijvoorbeeld de Lynx. Veel van deze prachtige natuur bevindt zich in het Parc Naturel Régional du Haute-Jura.

Ontdek de Franche-Comté vanaf een camping

De Franche-Comoté bestaat uit 4 departementen: Doubs, Jura, Haute-Saône en Territoire-de-Belfort. Doubs is één van de groenste departementen van Frankrijk en is heuvel- tot bergachtig. De vele meren, watervallen, bronnen en rivieren bepalen het landschap. Ook zijn hier mooie grotten te vinden. U kunt in de omgeving van uw stacaravan of safaritent op een charme camping in Doubs heerlijk wandelen en in de winter fantastisch langlaufen. De hoofdstad van dit departement is Besançon, een mooie en historische stad.

Rust en bergmassief in de Jura

De Jura is een relatief rustig departement en lieflijke middelgebergte, maar de dalen van de Doubs en de Loue zijn belangrijke toeristische centra. Bijna de helft van de Jura is bedekt met bos. Het landschap wordt voornamelijk bepaald door een bergmassief dat zich uitstrekt tussen Frankrijk en Zwitserland met toppen boven de 1600 meter. De hoofdstad is Lons-le-Sainier waar u warmwaterbronnen vindt. Ook vindt u dicht bij deze stad de prachtige kastelen Château d’Arlay en het Château du Pin. In de omgeving van de familiecampings in de bergen in de Jura vindt u ook wijngebieden, bijvoorbeeld in de Arbois. Bij Clairvaux-les-Lacs ligt een merengebied. Op het meer van Vouglans kunt u rondvaarten maken vanuit La Tour du Meix.

Groene campings en bossen in Haute-Saône

Het departement Haute-Saône heeft Vesoul als hoofdstad en is gelegen in het noordelijkste deel van de regio. Dit departement is eveneens zeer groen en grotendeels bebost. In het noorden vindt u het ‘plateau van de Duizend Meren’ dat ook wel klein Finland wordt genoemd en een zeer aantrekkelijke plek is. Ook de rivier de Saône baant zich een weg door dit departement. Aan deze rivier liggen vele mooie, stille dorpjes en natuurlijk fraaie campings. Dit departement biedt ook het belangrijke bedevaartsoord Ronchamp. Deze kapel werd tijdens de Tweede Wereldoorlog vernietigd maar is door de beroemde architect Le Corbusier opnieuw ontworpen. Het staat tegenwoordig bekend als één van de mooiste heilige-kunst gebouwen ter wereld.

Meren en vissen tijdens uw campingvakantie in Franche-Comté

Het departement Territoire -de-Belfort is qua oppervlakte het kleinste departement van Frankrijk en heeft als centraal punt de hoofdstad Belfort, van oudsher een belangrijke vesting. In het zuidoosten van dit departement bevindt zich de Sundgrau, met vele meren, dat een waar paradijs voor vissers is.

Activiteiten in Franche-Comté

Bij het Lac du Malsaucy heeft u een uitgebreide keuze aan watersportactiviteiten zoals zwemmen, vissen, surfen, kanoën en roeien. De vele meren in de regio bieden ook prachtige mogelijkheden om te wandelen en mountainbiken zoals bij het Plateau des Mille Etangs of in de Bresse Jurasienne. Door deze grote hoeveelheid meren in de regio Franche Comté vindt u altijd wel een rustige plek om lekker te zwemmen. Ook de Route des Lac, een bewegwijzerde route van ongeveer 150 kilometer, is zeer aan te raden. Deze brengt u langs de mooiste plekken in de natuur en biedt u de kans kennis te maken met de plaatselijke ambachten. In de winter kunt u in de Jura ook goed skiën en langlaufen of zelfs tochten maken met sledehonden.

Eten en drinken tijdens uw vakantie

In de omgeving van een charme camping in het Juragebergte kunt u bovendien lekker eten en er worden vele heerlijke kaassoorten geproduceerd in dit gebied zoals de Comté-kaas. Het is dan ook zeer aan te raden een keer lekker te kaasfonduen op de camping in de regio Franche-Comté.

Handige Franche-Comté links

Populaire regio’s

  1. Doubs
  2. Jura
  3. Haute-Saône

Populaire vakantiethema’s

  1. Aan rivier
  2. Familiecampings
  3. Natuurcampings
Bekijk alle campings