Welkom in de Jura

De Jura is een prachtig departement in het oosten van Frankrijk. Ontdek vanaf de camping in de Jura het prachtige Natuurpark Haut-Jura op de grens van Frankrijk en Zwitserland. De Jura grenst aan de departementen Doubs, Haute-Saône, Côte-d’Or, Saône-et-Loire en Ain en het Zwitserse kanton Vaud.

Bekijk alle campings

Vakantie op een camping in de Jura

Wat te doen in de Jura

Jura is een departement in de provincie Franche-Comté in het oosten van Frankrijk. Jura is niet zo bekend bij toeristen, voor een avontuurlijke vakantie is dit departement de perfecte plek. Jura is bekend om het Jura-gebergte, wat op de grens ligt van Frankrijk en Zwitserland, en het beschermde natuurgebied, Parc Naturel Regional dus Haut-Jura, wat uitgestrekt is over dit departement. Boek een natuurcamping in deze regio en ga op avontuur. Loop uitgezette wandelroutes, maak een mooie fietstocht of ga lekker de bergen in en geniet van het prachtige landschap wat Jura je te bieden heeft.

Heerlijke wijn en kaas

Als je van lekker eten houdt kan je ook terecht in deze streek. Producten als kaas en wijn zijn hier overal te verkrijgen. Jura staat namelijk bekend om deze streekproducten. Je moet hiervan genoten hebben als je hier bent geweest. Na een lange dag in de natuur ’s avonds lekker voor de caravan genieten van een glaasje wijn en een blokje kaas. Ultiem genieten op de camping.

Prachtige natuur

Het Parc Naturel Regional du Haut-Jura is een beschermd natuurgebied. Dit natuurgebied bevindt zich in een deel van het departement. Het gebied is beschermd maar er worden genoeg leuke uitstapjes georganiseerd voor toeristen. Zo is er bijvoorbeeld een museum wat zich in het park bevindt. Dit museum is ingericht als een soort ontdekkingstocht voor kinderen. Je kunt hier op een leuke manier een hoop te weten komen over het natuurgebied. Het museum wordt ‘Het huis van het park’ genoemd. Zeker de moeite waard om te bezoeken!

Een dagje stad

Lons-le-Saunier is de hoofdstad van het departement Jura. Het is hele oude Romeinse stad gelegen in deze wijnregio. De stad is de geboorteplaats van Rouget de Lisle, de schrijver van het Franse volkslied “Le Marseillaise”. Lons-le-Saunier telt ongeveer 20.000 inwoners en is een toeristisch middelpunt van Jura. De badplaats met warmwaterbronnen en de evenementen die worden georganiseerd in deze stad trekken jaarlijks duizenden bezoekers en toeristen. Je kunt ook een cultureel uitstapje maken naar Lons-le-Saunier, er is namelijk een theater en een museum gevestigd. De stad is vanaf een hoop campings goed te bereiken. Leuk om een dagje rond te slenteren in het prachtige centrum van Jura.

Bekijk alle campings