De familiecamping in de Bourgogne en de Ain voor een heerlijke vakantie of als ideale overnachtingscamping langs de Route du Soleil.

Algemene gegevens

Staanplaatsen: 240
Huuraccommodaties: 27
Kampeerterrein: 8 ha
Hoogte: 130 m

Camping aux Rives du Soleil

Deze ruime, zon zekere familiecamping onder Nederlands beheer ligt aan de rivier de Saône, op de grens van de Ain en het zuidelijke deel van de Bourgogne, dichtbij het gezellige stadje Mâcon. De camping in Frankrijk biedt zonnige èn schaduwrijke standplaatsen, comfortabel uitgeruste stacaravans, ingerichte bungalowtenten en moderne sanitaire voorzieningen. Het zwembad met zonneweide ligt aan de rivier, het peuterbad bevindt zich veilig op de speelweide. De schone rivier is erg in trek bij visliefhebbers, maar leent zich ook uitstekend voor zwempartijen en kanotochten. In het hoogseizoen voorziet de pizzeria bij het zwembad in lekkere pizza’s, ijsjes en snacks. ’s Avonds kan er heerlijk gedineerd worden in het sfeervolle 17e eeuwse restaurant. Voor een gezellig glaasje kan er ’s avonds aangeschoven worden bij het kampvuur op de sfeervolle foodcourt, waar de foodtruck in lekkere hapjes voorziet. Hier worden regelmatig thema-avonden georganiseerd, zoals een muziek- of pub quiz of een dans- of zangavond. In de zomer is er een uitgebreid animatieprogramma voor kinderen tot 14 jaar. Door de ligging dichtbij de Autoroute du Soleil is de camping snel en eenvoudig te bereiken en daarmee ook ideaal als doortrekcamping.

Camping Bourgogne

Het relatief vlakke landschap van de Ain en de heuvels van de Mâconnais en de Beaujolais vormen prachtige landschappen; een mengeling van kastelen, abdijen, charmante dorpjes en glooiende wijnvelden. Het wijngebied van de Bourgogne met gerenommeerde wijnhuizen nodigt uit tot grandioze autotochten en fijne proeverijen. Fietsen kan gemakkelijk vanaf de camping over het aan de overkant van de rivier gelegen fietspad ‘Voie Bleue’, een 60 kilometer lang traject langs de Saône, tussen Tournus en Mâcon. Daarnaast zijn er nog talrijke fietsroutes door het heuvelachtige landschap van de Bourgogne streek of over het vlakke weggetjes van de Ain. Voor de wandelaars zijn er in de directe omgeving in de groene natuur veel verschillende wandelroutes uitgezet. Voor meer avontuur, vooral voor de jeugd, is een uitstapje naar de dierentuin Touroparc zeer geliefd, zijn er kastelen te bezoeken (in o.a. Pierreclos en Cormatin), of is het hoog in de bomen spannend klauteren op het avonturenparcours van Givry.

We hebben een aantal opties voor Camping aux Rives du Soleil voor je op een rijtje gezet:

Bekijk de vorige prijskolom
Bekijk de volgende prijskolom
Laagseizoen Voorseizoen Hoogseizoen Verblijf
Kampeerplaats €22 €20 €26 per nacht
Passantenplaats €16 €20 €24 per nacht
Stacaravan 4 personen €59 €89 €119 per nacht
Stacaravan 6 personen €69 €104 €139 per nacht
Coco Sweet 4 personen €59 €69 €89 per nacht
Bestcamp Familietent 4p €49 €59 €79 per nacht
Tent le Fleuve 5 personen €49 €59 €79 per nacht

Camping aux Rives du Soleil

Frankrijk Bourgogne

58 Le Port 01190 Pont-de-Vaux

+33 (0)3 85 30 33 65
Duits, Engels, Frans, Nederlands
23 april - 11 oktober

Een review achterlaten

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.