Kleine camping op een natuurlijk, iets glooiend terrein, omgeven door houtsingels en een paar prachtige grote oude eiken. U kampeert rondom een ruim veld, dat in het voorjaar in een bloementapijt verandert

Algemene gegevens

Staanplaatsen: 7
Huuraccommodaties: 3
Kampeerterrein: 2,5 ha
Hoogte: 220 m

Hotel Camping Sur Yonne

Hotel Camping Sur Yonne is een kleine camping in Epiry gelegen in een heuvelachtig gebied van de Nièvre aan de rand van het natuurpark Parc naturel régional du Morvan. Sur Yonne bestaat uit 2 boerengebouwen, waar wij u met Bourgondische gastvrijheid ontvangen. Ons terrein is 2,5 ha groot en ligt aan de gelijknamige rivier de Yonne. Onze kleine camping ligt gescheiden van het hotel. Het is een natuurlijk, iets glooiend terrein omgeven door houtsingels met enkele prachtige grote oude eiken. In het midden ligt een ruim veld, dat in het voorjaar een prachtig bloementapijt is! Kinderen kunnen zich op ons terrein prima vermaken. De camping bestaat uit 10 plekken, 7 voor tenten of caravans en 3 plekken voor de verhuur. U kunt bij ons 2 kampeerbungalows, een Vrijbuitertent of ons naastgelegen vakantiehuis huren. De kleine camping heeft ruime plaatsen van ongeveer 120m². Zes plaatsen liggen naast elkaar tegen de houtsingel en de zevende plaats ligt bij een grote eik. Het terrein is ongeschikt voor zware campers en caravans. Een waterkraan en diverse elektrapunten zijn op het terrein aanwezig. Het camping sanitair, 2 douches, 3 toiletten, 1 urinoir en een wastafel met warm en koud stromend water, bevindt zich in het bijgebouw, een voormalige boerenschuur. Tegen vergoeding kunt u gebruik maken van een wasmachine en droger. De bakker komt dagelijks op de camping en heeft heerlijk stokbrood, cerial, croissantjes etc.

Kampeerbungalows

Er is een kampeerbungalow voor 4 en 6 personen. De kampeerbungalows hebben een tenten dak met houten wanden met ramen en openslaande deuren. De kampeerbungalows hebben een compleet ingerichte keuken met koud stromend water en elektra. Er zijn vaste bedden met dekbedden. Voor het sanitair maakt u gebruik van ons camping sanitair.

Vrijbuitertent

Wij verhuren een ingerichte 6 persoons tent van het merk Vrijbuiter, type Adelaar. Wij verhuren de tent aan maximaal 4 personen. Vrijbuitertenten zijn stormvaste, oerdegelijke tenten met veel sta en leefruimte. De tent heeft 3 slaapcabines met 1 vast 2 persoonsbed van 1.40-2.00 meter voor de ouders en 2 1 persoonsbedden voor eventuele kinderen. De tent is compleet ingericht voor maximaal 4 personen en voorzien van een grote luifel, tuinmeubilair en een compleet ingerichte keuken met koelkast, kooktoestel, koffiezetapparaat en een kastje om uw keukenspulletjes in op te bergen. Dekbedden en kussens zijn aanwezig.

Maison du Bois Tordu

Het vakantiehuis Maison du Bois Tordu heeft een begane grond en 1 verdieping en is comfortabel ingericht. Op de begane grond is de woonkamer met tuindeuren en een luxe open keuken. Naast de entree bevindt zich de badkamer met douche en toilet en een slaapkamer met tuindeuren. Op de verdieping zijn 2 slaapkamers onder een hellend dak. De tuin heeft een terras met tuinmeubels, een BBQ, een schommel en een ingebouwd ligbad (kinderzwembadje)

Maak kennis met de Bourgondische keuken

Wij hebben een restaurant waar wij een Bourgondisch menu serveren. Koken is onze passie en dat vindt u terug in ons menu. Sur Yonne is het ideale vertrekpunt voor wandel- en fietstochten. In onze bibliotheek vindt u mappen over de omgeving en veel beschreven wandel- en fietsroutes die vertrekken vanaf Sur Yonne. Denkt u bij Frankrijk net als wij aan rust, ruimte, lekker eten en (actief) genieten van de natuur dan zult u het bij ons prima naar uw zin hebben!

Kamperen in de Morvan

Hotel Camping Sur Yonne in de Bourgogne ligt in een heuvelachtig gebied aan de rand van het natuurpark Parc naturel régional du Morvan waar rust en ruimte nog heel gewoon is. Het is zeer dun bevolkt en de belangrijkste activiteiten zijn bosbouw en veeteelt. Dit levert een kenmerkend landschap, waarin grote weilanden met de witte Charolais koeien en stukken bos elkaar afwisselen. De natuur is rijk en gevarieerd. In de heggen langs de weiden leven zeer veel vogels en de bermen staan in het voorjaar vol orchideeën. U zult op uw wandel- en fietstocht de rust en ruimte zelf ervaren. Slechts zelden komt u iemand tegen!

We hebben een aantal opties voor Hotel Camping Sur Yonne voor je op een rijtje gezet:

Hotel Camping Sur Yonne

Frankrijk Bourgogne Nièvre Epiry

4 Bellevault, 58800 Epiry

0033 386 22 46 67
Duits, Engels, Frans, Nederlands
half april - half oktober

Een review achterlaten

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.