Welkom in Bretagne

Bretagne is een unieke regio met zandstranden, ruige kusten en een groen binnenland. De regio bestaat uit de departementen Côtes-d’Armor, Finistère, Ille-et-Vilaine en Morbihan.

Bekijk alle campings

Bestemmingen in Bretagne

Côtes-d'Armor

Ontdek de gezellige gezinsbadplaatsen, historische dorpen, Côte de Granit Rose, lange kustlijn en mooie zandstranden.

Finistère

Maak kennis met de Bretonse cultuur, sfeervolle vissersdorpen, leuke steden als Quimper, unieke natuur en steile kliffen.

Ille-et-Vilaine

Ontdek de lange zandstranden, het enorme eb en vloed, badplaatsen als Dinard en Saint-Malo en de diverse natuur.

Morbihan

Talloze eilandjes, de Golf du Morbihan, unieke megalieten, het eiland Belle-Île en de keuken met vis en schaaldieren.

Vakantie in Bretagne

Ontdek Bretagne

Tot aan de Franse Revolutie was Bretagne een zelfstandige Franse regio, tegenwoordig bestaat Bretagne uit de departementen Côtes-d’Armor, Finistère, Ille-et-Vilaine en Morbihan. Rennes is de hoofdstad van de regio en ook het academische en culturele centrum. Rennes is een rustige en open stad.Bretagne is een regio die men niet alleen kiest voor verblijf op een aangename camping aan zee in Bretagne, maar voor mensen die tijdens hun vakantie ook cultuur en avontuur opzoeken en ongerepte landschappen willen leren kennen. Bretagne is een veelzijdige vakantiebestemming door de combinatie land en zee. U kunt op de camping genieten van de rust of actief bezig zijn met de hele familie. Het landschap is raadselachtig mooi en de steden herbergen veel historie en bezienswaardigheden. Naast watersporten en zwemmen in de zee kunt u in Bretagne fantastisch wandelen en uitstekend fietsen. Een selectie van de hotspots van Bretagne zijn: Cancale, Saint-Malo en Dinard, Cap Fréhel en Fort la Latte, de zandstranden bij Erqury, de Granit Rose bij Ploumanac’h en Perros Guirec, de meest westelijke punt Pointe du Raz, Concarneau en de Golf du Morbihan in Zuid-Bretagne.

Kamperen aan zee

Een camping in Bretagne vindt u aan zee langs de ruige kust bij een van de vele fijne zandstranden of in het groene heuvelachtige achterland van Bretagne. U heeft keuze uit kleine campings in Bretagne met een Nederlandse eigenaar en grote kindvriendelijke familiecampings met zwembad in Bretagne. Kamperen in Bretagne is de ideale manier om van het Bretonse buitenleven te genieten. Het verschil tussen de stranden is aanzienlijk. De kust en natuur van Bretagne is in het noorden (en westen) ruig, rotsachtig en wild, met stranden gelegen in baaien en kliffen. Bij Cap Fréhel, is de afstand tussen de steile kliffen en de roerige zee torenhoog.In het zuiden is de kust gematigd rustig en vind men langere stranden. Er is een veelvoud aan campings waaruit men eenvoudig wandelingen op het strand kan plannen. Dit voor degene die tijdens hun vakantie ook wat beweging wensen. Of u nu op doortocht bent of met de familie een week of langer op een camping in Bretagne wilt verblijven. Op zoek bent naar een afgelegen en kleinschalige boerencamping, dichtbij de natuur. Of een kindvriendelijke camping in Bretagne zoekt, waar uw kinderen zich geen moment hoeven te vervelen, met disco-avonden, zwembad en animatie. Een vakantie op een camping in Bretagne is zeker de moeite waard. Absolute favoriet is de zee! Hier kunnen u en uw kinderen zich eindeloos vermaken op het strand, in een van de restaurantjes van de pittoreske badplaatsen.

Bretonse kust

Door de ligging aan zee,is het schiereiland getekend door de natuur en verschillende culturen. Dit creëert een plezierige onafhankelijke sfeer van deze regio met lange kuststreek, geheimzinnige zoutmoerassen en woeste stranden. Bretagne heeft de langste kustlijn, bijna 3000 km, van Frankrijk. De kustlijn bestaat uit lange zandstranden en rotsen gevormd door de zee afgewisseld door typische vissersdorpjes en mondaine badplaatsen. In Bretagne treft u genoeg bezienswaardigheden, bossen, historische plaatsen en stranden voor een geweldige kampeervakantie. Bretagne is de regio voor de avonturier. Slenter langs de eindeloos gevarieerde kust. Langs de roze rotsen, prachtige baaien, eilanden in de verte en ruige rotsen. Maar ook het binnenland van Bretagne is rijk en eigenzinnig. Rijk aan bossen en middeleeuwse steden en dorpjes. Ontdek Bretagne vanaf de camping in Bretagne. Door de geografische positie van Bretagne aan de Europese Atlantische kust, tegenover Engeland,heeft Bretagne een lange historie waarin het weerstand heeft moeten bieden aan bezettingen van verschillende culturen. Het schiereiland, dat lange tijd Britannia heette, beschermde zich met succes tegen invasies van de Frankische koningen; de Meroving en trachten meer dan eens Bretagne binnen te dringen en onder bescherming van Karel de Grote gold de kust van de Baie du Mont-Saint-Michel tot aan de monding van de Loire als verdedigingslijn van het rijk. Ook de invasies van de Noormannen hebben hun sporen nagelaten.

Dynamische landschappen

Het dynamisch landschapen cultureel erfgoed maakt dit tot een interessante regio in Frankrijk voor een vakantie vanuit unieke villa’s en chambres d’hôtes waar men prachtige natuur,rust, cultuur en strand vindt. Bretagne is het schiereiland van Frankrijk, de regio grenst aan twee zijden aan de zee; aan de noordkant het Kanaal van de Noordzee aan de zuidkant de Atlantische oceaan. De kustlijn is meer dan 2500 km, het zoeken van een vakantiehuis aan kust is daarom relatief eenvoudig!

Bezienswaardigheden Bretagne

De ‘Côte de Granit Rose’ waar Ploumanac’h en Perros Guirec bekend staan om haar roze granieten rotsformaties. Vanuit Cap Fréhel bieden de kliffen van leisteen en roze zandsteen een van de mooiste uitzichten van Bretagne. Via een wandelpad vanaf deze kliffen van 70 meter boven de zee kan hier de reis voortgezet worden naar het beroemde fort van La Latte. Dit gedeelte van de Franse kust in Bretagne tussen Cap Fréhel en Calcale wordt ook wel de Côte d’Émeraude (Nederlands: Smaragdkust) genoemd en deze naam is afkomstig de kleur van de zee van tijd tot tijd smaragdgroen was.

Vakantie aan de kust

Natuurparken met name aan de westkust zijn aantrekkelijk voor vakanties voor de wandelaars en avonturiers. De dode vulkaan van Menez-Hom is een voormalig heilige berg en zeer populair als vakantie locatie onder paragliders. Bij surfers is de punt van La Torche bekend, maar ook bij de wandelaars die hier midden in de Bigouden de menhirs komen bezichtigen. Meer cultuur vindt u als u de vallei de Elorn doorkruist via Pleyben en Saint-Thégonnec, en hier de Bretonse huizen en kastelen de historie van kerk en machten reflecteren.

Vestigingsstad Saint-Malo

Saint-Malo is een charmant vestigingsstadje omringd door hoge stadsmuren, gevels en torens. De muren van de vestingwerken zijn te belopen hetgeen een goed uitzicht geeft over de stranden en de haven. Weliswaar zwaar verwoest tijdens de tweede wereldoorlog, doet het plaatsje nog steeds middeleeuws aan. Kleine steegjes, binnenplaatsjes en kwalitatieve restaurants lenen zich perfect voor een dagtochtje tijdens uw campingvakantie.

Vissershaven Cancale

De mooie vissershaven van Cancale ligt op de grens van Bretagne en Normandië, nog geen 9 km van St-Malo en 31 km van de Mont-Saint-Michel. Dwaal door de haven, relax in een café terwijl u kijkt naar de oesteroogst, of maak een lange wandeling over de kustpaden. Ontdek de baaien en familievriendelijke stranden met rotspoelen.

Badplaatsen in Bretagne

Dinan is in dit genre eveneens de moeite waard, met haar kasteel uit de 14e eeuw, haar jachthaventje en klassieke huizen met erkers. Aan de uitgestrekte kust is er tussen de natuur, eilanden en badplaatsen, voor ieder wat wils in de zoektocht naar de perfecte camping.

Watersporten in de Golf du Morbihan

Aan zee vindt men Erquy met haar tien zandstranden en minuscule eilanden, klassieke vuurtorens en havens in de omgeving Plougrescant. Verder naar het zuiden is er de Golf du Morbihan aan de Atlantische Oceaan. In het Bretons betekent de naam “kleine zee”. Nabij vindt men ook Vannes en Aura en het marktstadje Carnac-Plage, hier kan men tussen weelderige villa’s, pijnbomen en zand en de menhirs van Carnac bezoeken.

Gastronomie en feesten

In Bretagne kan de liefhebber van de Franse keuken alle kanten op. In Bretagne kunt u eten in sterrenrestaurants of in een van de talloze en gezellige visrestaurantjes. Vis en schelpdieren zijn echte Bretonse specialiteiten net als de crêpe. Wilt u liever zelf koken op de camping in Bretagne dan kunt u terecht in de supermarkt, maar veel leuker zijn de Franse marktjes, met verse streekproducten. De Keltische cultuur is nog altijd sterk aanwezig in de regio Bretagne. Dit blijkt tijdens de traditionele feesten, maar ook uit andere streken. Daarnaast heeft ook de ligging aan zee veel invloed op de festivals in Bretagne. Jaarlijks wordt het festival van de Sint Jakobsschelp georganiseerd in één van de volgende plaatsen: Erquy, Saint Quai Portrieux of Loguivy de la mer. Elk jaar gedurende een weekend in april viert men hier dat het vissersseizoen erop zit. Op het programma staan concerten, proeverijen, verkopen, bootshows etc. Ook tijdens het Internationale havenfeest van Brest worden streekproducten als oesters, cider in overvloed verkocht en genuttigd. Daarnaast zijn er nog tal van andere festivals die vele bezoekers aantrekken, zoals Les Vieilles Charrues in Carhaix, Frankrijks grootste popfestival, La Route du Rock in Saint-Malo en de Transmusicales in Rennes.

Ideaal voor:

  • Strandvakantie
  • Jong en oud
  • Oesters eten
  • Watersporten
  • Badplaatsen