Kamperen bij de boer

Logeren op het Bretonse platteland

Kamperen bij de boer in Bretagne is een absolute aanrader. Houdt u van het platteland en bent u op zoek naar een plek om te kamperen waar u kunt genieten van de natuur, maar ook zeker van leuke bezienswaardigheden? Dan bent u in Bretagne aan het goede adres. Bretagne is het schiereiland van Frankrijk, de meest westelijk gelegen regio. De kust van Bretagne is in het noorden en het westen ruig en wild, met meestal kleine stranden in baaien tussen de rotsen. In het zuiden vindt u langere stranden. Het landschap wordt tegenwoordig overheerst door akkers en weilanden, die door hekken en stenen muurtjes van elkaar gescheiden zijn.

Toon alle boerderijcampings

Bekijk ook: boerderijcamping Frankrijk

Vakantie op het Bretonse platteland

Boerderijdieren

Meestal lopen er wat kleine boerderijdieren op een boerencamping en dit is natuurlijk fantastisch voor kinderen. Helpen voederen, een kalfje geboren zien worden en knuffelen met de dieren. Bent u een liefhebber van een kleine, eenvoudige camping waar een gezellige, gemoedelijke sfeer heerst? Boek dan een boerderijcamping in Bretagne.

Kamperen bij de boer

Een boerencamping biedt rust en ruimte aan de kampeerders. Geniet van de prachtige omgeving waar de boerderijcamping gevestigd is. De meeste boerderijcampings zijn omgeven door groen. Het is de ideale kampeerbestemming voor natuurliefhebbers, rustzoekers en jonge gezinnen. Maak vanaf een boerencamping bijvoorbeeld mooie wandelingen, fietstochten of paardenritten.

Boerencampings aan de kust

Bent u op zoek naar rust, ruimte en zoute zeelucht in combinatie met de gezelligheid van het kamperen bij de boer? Boek dan een boerencamping aan zee in Bretagne. Als u op een boerencamping aan de kust verblijft is het heel erg leuk om mooie schelpen te zoeken op het strand. De kustlijn van Bretagne is erg lang en is daarom een belangrijke toeristische attractie. De stranden zijn vaak rotsachtig en ruig, hoge golven slaan op de rotsen en dat levert prachtige plaatjes op.

Bezienswaardigheden

Langs de Bretonse kust vindt u de meeste bezienswaardigheden. Als u op een boerencamping in het noorden van Bretagne verblijft zijn de roze granietrotsen in Ploumanac’h zeker de moeite waard om te bezoeken. Ook de stad Saint Malo is een bezoekje waard als u op kampeervakantie bent in Bretagne. Deze regio is bezaaid met prehistorische bezienswaardigheden. Cultuursnuivers zullen zich hier dan ook zeker op hun plek voelen. Bezoek bijvoorbeeld het Musée de Préhistorie in Carnac. Een prachtig museum bij de zuidkust van Bretagne. U hoeft zich zeker niet te vervelen als u bij de boer in Bretagne verblijft.

Toon alle boerderijcampings

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});