Welkom in Morbihan

De Morbihan ligt in het zuiden van Bretagne en is Bretons voor “kleine zee”. In Morbihan vind je tal van middeleeuwse steden, pittoreske dorpen, bezienswaardigheden en stranden. Bezoek de middeleeuwse stad Vannes, een stad vol kunst en historie, en neem een duik bij een van de stranden van Carnac. Rondom Carnac liggen de Menhirs van Carnac. Wanneer je in de Golf van Morbihan bent, ga dan naar Locmariaquer om de interessante neolithische archeologische site te bekijken. Je vindt in Morbihan verschillende indrukwekkende kastelen, zoals Château de Josselin en Château de Suscinio. Tenslotte moet je een dagtrip maken naar het eiland Belle-Île-en-Mer. Morbihan is omgeven door de departementen Finistère in het westen, Côtes-d’Armor in het noorden en Ille-et-Vilaine in het oosten.

Bekijk alle campings

Vakantie in Morbihan

Cultuur in Morbihan

In Morbihan is van alles te beleven, er is prachtige natuur, maar daarnaast zijn er ook vele culturele activiteiten. Bezoek bijvoorbeeld een van de kastelen in de regio. Château Josselin, gebouwd in de 11e eeuw, is hier een voorbeeld van. Een ander mooi kasteel in de regio is het Château de Suscinio. Hier leer je van alles over het middeleeuwse leven en geniet je van het uitzicht vanaf de burcht. Ook aan steden kom je niets te kort. Bezoek bijvoorbeeld Vannes, waar je kleurrijke vakwerkhuizen en een mooie kerk kan bewonderen. Of leef je uit in Lorient, een echte Franse havenstad met veel geschiedenis.

Natuur van Morbihan

Voor de natuurliefhebbers onder ons is Morbihan een waar paradijs. Bezoek er bijvoorbeeld het schiereiland Quiberon, waar de woeste zij klots over de hoge kliffen. Of breng een dagje door aan Lac de Guerlédan, een prachtig stuwmeer waar je kan wandelen of watersporten. Ook op de vele eilanden in de Golfe du Morbihan zijn zeer de moeite waard. Hier kan je geweldige fietstochten maken of rondom het eiland lopen. Belle-Île-en-Mer is zo een eiland. Je vind er mooie natuur en echte franse gezelligheid.

Bekijk alle campings