Blurred map of Europe

Kamperen in Loire-Atlantique

Uw kampeervakantie in Loire-Atlantique

Het departement Loire-Atlantique, gelegen in Pays de la Loire, is een departement dat rijk is aan kunst, cultuur en prachtige Franse natuur. Loire-Atlantique is gelegen aan de westelijke kust van Frankrijk en heeft kilometers aan ongerepte stranden. Er zijn veel familiecampings in dit departement en er vele daarvan zijn gelegen aan zee. Ideaal wanneer de temperaturen flink oplopen in de zomermaanden.

Bezienswaardigheden in Loire-Atlantique

In Loire-Atlantique zijn er veel bezienswaardigheden te bekijken. Een mooi park om te bezoeken met het gezin is Planete Suavage. Dit is een dierentuin gelegen in dit departement en is een succes voor jong en oud! Er zijn verschillende gebieden met elk een eigen thema. Oceanium du Croisic is een prachtig oceanium met verschillende zee en waterdieren. Wanneer u zin heeft in een middagje weg is deze plek zeker een aanrader. Bezoek deze bezienswaardigheid vanaf verschillende familiecampings of natuurcampings in de buurt gelegen. 

Activiteiten in Loire-Atlantique

Vanwege de mooie natuur in Loire-Atlantique is dit departement een waar fiets- en wandelparadijs. Met oneindig veel bospaden en natuurpaden is er genoeg mogelijkheid voor heerlijke wandelingen. De zomers in dit departement zijn meestal warm en ‘s winters is er een fijne, milde temperatuur. Dit is te danken aan het zeeklimaat in Pay de la Loire. Waardoor u het hele jaar door sportieve activiteiten kunt beoefenen.
De fanatieke fietsliefhebbers kunnen prima terecht in Loire-Atlantique. Een schitterende fietsroute door dit departement is “La Loire à Vélo”. Dit is een toeristische fietsroute van 800 kilometer lang waar u door verschillende departementen in Pay de la Loire wordt geleid. De route wordt opgesplitst in verschillende etappes van elk ongeveer 40 kilometer.  U kunt er ook voor kiezen om alleen de etappe in Loire-Atlantique te befietsen. Maar u wordt door deze route langs de mooiste plekken in de regio geleid. Al met al zijn er genoeg sportieve activiteiten te beleven in Loire-Atlantique.

Departementen Hoofdstad Nantes

Nantes is de hoofdstad van Loire-Atlantique. De stad staat bekend om de kunst en architectuur die prachtig is om te bewonderen. Nantes biedt ontzettend veel verschillende kunstwerken en u kunt uw ogen hier dagenlang uitkijken. Een bezienswaardigheid in Nantes die niet te missen is, is het Château des ducs de Bretagne. Dit kasteel heeft een lange historie waar u tijdens een bezoek alles over te weten kunt komen. Een andere bijzondere bezienswaardigheid in Nantes is “Machines of the Isle of Nantes”. Dit is een ontzettend groot kunstwerk in de vorm van een olifant die door de stad heen loopt. U krijgt de mogelijkheid om de olifant te betreden en een stukje mee te rijden. Als u zich op de olifant bevindt heeft u prachtig uitzicht over Nantes. Het kunstwerk maakt onderdeel uit van “Les Machines de L’Île”. Dit is een reeks aan prachtige kunstwerken geïnspireerd op de verhalen van de schrijver Jules Verne. Ook kunt u Carrousel Des Mondes Marins bekijken. Dit hoort bij deze reeks kunstwerken en is een ode aan de zee. De stad Nantes heeft veel te bieden en is zeker bezienswaardig als u in Loire-Atlantique bent.
Al met al is Loire-Atlantique een fantastische kampeerlocatie voor kunst-, cultuur-, en natuurliefhebbers en kunnen sportievelingen hier ook zeker weten genieten van een heerlijke vakantie!