Kamperen in de Loirestreek

Campings in de Loirestreek

De Loirestreek is een vakantiegebied in Frankrijk dat heel veel te bieden heeft op het gebied van geschiedenis, cultuur, natuur en kunst. In de Loirestreek treft u Loirekastelen, betoverende tuinen, karaktervolle steden en dorpjes, ongerepte natuur, beroemde specialiteiten en wijnen, uitzonderlijke ambachtelijke producten en charmante campings.

In de Loirekastelen hebben koningen en koninginnen van Frankrijk gewoond, zoals het kasteel van Blois of Chambord. Ook beroemde personen zoals Leonardo da Vinci kwamen graag in de Loirestreek en verbleven in kastelen als Clos Lucé in Amboise. Wandel door de kasteeltuinen van Villandry en bezoek het Internationale tuinfestival in Chaumont-sur-Loire.

Op het gebied van gastronomie en lekker eten kunt u kiezen uit streekproducten, als pasteitjes, Loirevis, wild en geitenkaas. Natuurlijk worden er bij de streekproducten de Loire wijnen geschonken. Bekende wijnen zijn Saint-Nicolas de Bourgueil, Cheverny, Chinon, Vouvray en Sancerre.

Kastelen bezoeken in de Loirestreek

De Loirekastelen herbergen een rijk historisch erfgoed. De indrukwekkende gebouwen nodigen uit voor een bezichtiging. Bezoek de kastelen en beleef de renaissance en de middeleeuwen. In de zomer wordt een groot aantal kastelen verlicht. Bewonder de verlichting met kaarsen of geniet van een nachtelijke lichtshow. In de omgeving van de Loirekastelen liggen verschillende charme campings.

Fietsen in de Loirestreek

Houdt u van fietsen tijdens uw kampeervakantie dan treft u in de Loirestreek een 800 kilometer lange fietsroute. Deze volledig bewegwijzerde route is in twee richtingen aangelegd en verbindt Cuffy (Cher) met Saint-Brevin-les-Pins (Loire-Atlantique). Neem uw fiets mee of huur er een op een kleine camping in de Loirestreek.