Welkom in de Vendée

Kamperen in de Vendée

De Vendée is een prachtig departement in de regio Pays de la Loire aan de Atlantische Oceaan. Boek een camping in de Vendée als je een liefhebber bent van mooie natuur, rust, zee en strand. In de Vendée kan je ervoor kiezen om lekker een dagje naar het strand te gaan, maar een wandeltocht maken in de natuur behoort hier ook tot de mogelijkheden. Op een camping in de Vendée heb je gegarandeerd een afwisselende en gezellige vakantie. Lees verder…

Bekijk alle campings Vendée

Bekijk ook: campings in Pays de la Loire

Vakantie in de Vendée

Zandstranden en bossen

De Vendée heeft de kampeerder heel wat te bieden. Het departement kenmerkt zich door een gevarieerd landschap en prachtige natuur. Als je in deze streek op de camping staat zijn er heel veel activiteiten die je kan ondernemen met het gezin. Voor fietsers en wandelaars is het gebied heel aantrekkelijk, je vindt hier stranden, bossen, duinen, kustrotsen en moerasgebieden. Voor wandelaars ligt er ruim 4000 kilometer aan bewegwijzerde wandelroutes. En er ligt zo’n 140 kilometer zandstrand aan de 250 kilometer lange kust. Deze stranden zijn heel geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen, maar ook de watersporters kunnen hier hun hart ophalen. Aan de kust worden watersporten bedreven als, surfen, kitesurfen, windsurfen, zeilen en strandzeilen. Er zijn genoeg campings aan zee te vinden, zodat je vanaf de camping met je surfbord onder je arm het strand op kan.

De mooiste stranden

Vanaf een camping aan zee in de buurt van Olonne-sur-Mer en Les-Sables-d’Olonne vind je de mooiste stranden van de Vendée. Deze plaatsen zijn echt de moeite waard om te bezoeken. Maar ook voor een uitgebreid Frans diner kan je terecht in deze badplaatsen. Als je uitgekeken bent op het strand, zijn er nog talloze andere mooie gebieden die de Vendée te bieden heeft. Zoals de moerassen, ook wel ‘het Groene Venetië’ genoemd vanwege het vele eendenkroos wat op het water ligt. Het moeras bestaat uit twee delen, een drooggelegd stuk wat gebruikt wordt voor akkerbouw en een nat gedeelte. Het natte moeras is heel mystiek en romantisch om doorheen te varen. Het gebied is ideaal voor boottochtjes en trekt bovendien hele bijzondere vogels aan, ideale omstandigheden voor de vogelliefhebber. Ook rond dit gebied zijn verschillende charmecampings en kindvriendelijke campings waar je met het gezin terecht kunt.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Er zijn natuurlijk een aantal dingen die je gezien móét hebben als je in deze regio op de camping staat. Zoals de Abdij Saint Pierre de Maillezais, gesticht in de 11e eeuw, deze abdij ligt midden in het moeras. De ruïnes van de kerk, en de kloostergebouwen met eetzalen, kelders en zoutkelders, staan open voor publiek. Vlakbij de abdij ligt een aanlegsteiger, dit is een vertrekpunt voor de boottochten door ‘het Groene Venetië’. Attractiepark Le Puy du Fou, 30 jaar geleden waren er alleen wat ruïnes en brandnetels te vinden, nu is dit park uitgegroeid tot een succesvol pretpark. Dit park is wereldwijd bekent en trekt jaarlijks zo’n 1,2 miljoen bezoekers. Het park ontwikkelt ieder jaar, ze komen met nieuwe voorstellingen en bouwen nieuwe attracties. En strekt zich uit over 45 hectare grond. In dit park maak je een wonderlijke reis door het verleden. De moeite waard om Le Puy du Fou zeker een bezoekje te brengen met het gezin. Ook leuk om te bezoeken is het eiland Yeu. Dit eiland strekt zich uit over 23 km². Het is rijk aan rotskusten, kliffen, duinen, zandstranden en wallenlandschappen. Op Yeu is een burcht uit de 14e eeuw te vinden. Deze kijkt recht uit op zee. Er worden regelmatig bootverbindingen naar het eiland aangeboden. De boten vertrekken vanaf La Barre de Monts Fromentine.