Campings langs de Atlantische-kust

Vakantie op een camping aan de Atlantische kust

Vakantie op een camping langs de Atlantische Kust aan de de Atlantische Oceaan. De Atlantische Kust bij Frankrijk loopt van het meest westelijke puntje van Bretagne langs de Vendée tot aan de Pyrénées-Orientales in het Zuidwesten van Frankrijk. Hiertussen bevinden zich mooie gebieden en plaatsen van Frankrijk.

De kust heeft hier alle ingrediënten, zoals zandstranden, ruige rotskusten, golfen en mondaine badplaatsen. Kenmerkend langs de kust in het noorden zijn de pijnboombossen, de meren en duinen in het zuiden. In de zomer kan het hier prachtig zonnig weer zijn. Dit maakt het tot de ideale kampeervakantie voor het hele gezin.

De kindvriendelijke campings aan de Atlantische kust bieden jong en oud voldoende animatie en vermaak. Kinderen kunnen spelen in het zwembad van de camping of aan zee. U kunt bijna overal volop zwemmen, zeilen en golfsurfen of dagtripjes naar het groene achterland maken. Beroemde badplaatsen langs de Atlantische kust zijn La Baule, La Rochelle en Biarritz. Dit gedeelte van Frankrijk heeft een uitstekende keuken en is beroemd om zijn uitstekende wijnen en groene natuur.

Kamperen aan de Atlantische kust

Bretagne is de meest noordelijke regio aan de Atlantische oceaan in Frankrijk. Deze streek heeft meer dan 2500 kilometer kust, prachtige brede zandstranden, leuke baaitjes waar je je uit kan leven met je schepnetje. Bretagne is omgeven door zee, en dit proef je dan ook in alle streekproducten terug. Onder Bretagne ligt Pays de la Loire, wat bekend staat om haar vele kastelen en paleizen. Als je van cultuur houdt kan je hier je hart ophalen. Ook kan je in deze streek werken aan je conditie, er is een paar honderd kilometer aan fietsroutes uitgezet om dit gebied op de fiets te verkennen. Dan heb je nog Poitou-Charentes, waar La Rochelle en Île de Re hele bekenden plekken zijn. La Rochelle is een stad waar je terecht kunt als je houdt van een bruisend stadsleven, waar Île de Re juist een plek is om tot rust te komen. En de meest zuidelijke regio, Aquitaine, waar je heen moet als je houdt van warmte. Want hoe zuidelijker hoe warmer. Bekende plaatsen als Biarritz en Bordeaux moet je gezien hebben, maar ook de hoogste duin van Europa, Dune de Pilat, is een echt toeristische trekpleister. In al deze regio’s bevinden zich talloze campings die wij u van harte aanraden.