Meer foto's

Camping Au Bois Joli

Sites & Paysages Camping Au Bois Joli is een (h)eerlijke charme camping in het hart van de Bourgogne gelegen. Bourgogne Buissonnière noemen we dit deel van Bourgogne, vanwege de charme van het landschap met heuvels, kleine weggetjes en rustieke dorpjes. Het natuurlijke bosterrein biedt u 87 kampeerplaatsen variërend van 100 tot 250 m2 en 13 zeer diverse huuraccommodaties. De camping ligt midden in de natuur, met fraaie uitzichten en een weldadige rust om u heen. Au Bois Joli is een camping waar u nog door de zingende vogels gewekt wordt! Het onderhoud van het terrein is erop gericht de natuur zoveel mogelijk een kans te geven. Op camping Au Bois Joli kunt u fietsen huren en ontbijten op het terras. De Taverne en Orangerie bieden u ruime keus, van  een (streek) 3 tot 4-gangenmenu tot snacks en pizza’s. Bestellen en afhalen is ook mogelijk.

Rustige camping in Yonne

Het motto van camping Au Bois Joli is: ‘C’est un camping calme, vert et familial’ ofwel: ‘Het is een rustige, groene familiecamping’. Rust, natuur en milieu staan hier hoog in het vaandel. De camping is daarom zeer geschikt voor natuurliefhebbers en rustzoekers, maar ook gezinnen met kinderen hebben het uitstekend naar hun zin bij Au Bois Joli. De camping is opgenomen in het Engelse boek ‘Cool Camping France’, een campingboek met een aantrekkelijke selectie van 100 Franse campings. De 4 sterren camping is aangesloten bij de grootste groep van Franse natuur- en gezinscampings, Sites et Paysages.

Sfeervol kamperen in de Bourgogne

Camping Au Bois Joli ligt in de Bourgogne, in het zuiden van het departement Yonne, aan de grens met het departement Nièvre, 40 km ten zuiden van Auxerre en 200 km ten zuidoosten van Parijs. Van oudsher was de Yonne een gebied met zeer veel wijnbouw, tegenwoordig vind je hier ook kersenteelt en akkerbouw. In de Bourgogne en Yonne kunt u volop wandelen in de natuur, fietsen (fietsroute langs het Canal du Nivernais), nordic walking, klimmen en watersporten zoals kanoën en vissen.

Uitstapjes maken

Omdat de camping centraal gelegen is en makkelijk bereikbaar (650 km van Utrecht), is het een geschikte uitvalsbasis voor allerlei soorten uitstapjes in de wijde groene omgeving. Pittoreske dorpjes (Saint Fargeau, Toucy en Noyers-sur-Serein) en oude steden zoals Vezelay (op de pelgrimsroute naar Santiago di Compostella), Autun, Avallon en Auxerre zijn zeer de moeite waard. Bourgondië beschikt over kastelen (volg de route Route des Ducs de Bourgogne), kerken en kloosters uit vele stijlperioden van Gallo Romeins tot Romaans en Gothisch, Renaissance en 18de eeuws. Een bezoek aan de middeleeuwse bouwplaats Guédelon mag beslist niet ontbreken!

Prachtige wijngebieden

De camping ligt midden tussen de wijngebieden Chablis, Auxerrois en Vezelay in het stroomgebied van de Morvan, aan de rand van het natuurpark Parc naturel régional du Morvan, waar u kunt genieten van het prachtige heuvelachtige landschap met de beroemde Charolaisrunderen.  De omgeving van de camping beschikt over vele auberges en restaurants waar u van de streekproducten (slakken, paddenstoelen en kazen) kunt gaan genieten.

Fietsen bij camping Au Bois Joli

Sites & Paysages Camping Au Bois Joli ligt op slechts 4 km van de fietsroute langs het Canal du Nivernais en de Yonne. De Tour de Bourgogne à Vélo omvat in totaal 800 km fietsroute om de Bourgogne te ontdekken, ideaal voor fietsers en wielertoeristen. Au Bois Joli biedt u de mogelijkheid uw auto te laten staan tijdens uw fietsvakantie.

Overige information van deze accommodatie

Camping Sites et Paysages Au Bois Joli
Frankrijk Bourgogne Yonne Andryes

2, route de Villeprenoy, 89480 Andryes

Duits, Engels, Frans, Nederlands
april - oktober

1 beoordeling

Beoordeling schrijven
  1. Plezierige rustige camping

    Plezierige rustige camping. Met veel schaduw plekken onder de bomen.

Een beoordeling achterlaten

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.

Blurred map of Europe