Vakantie in de Morvan

Kamperen in de Morvan

Parc Naturel Regional du Morvan is een natuurgebied gelegen in het hart van Bourgogne. Het landschap van de Morvan is erg divers met uitgestrekte akkers bossen en heuvels. De naam Morvan is afgeleid uit het Keltisch en betekend Mar=zwart en Vond= gebergte. Het is een dunbevolkt gebied met veelzijdige flora en fauna. Een echte oase van rust, groen en water. Vindt de camping die bij u past, u heeft keuze uit familiecampings, kleinschalige campings en natuurcampings.

Morvan, het groene hart van Bourgogne

De Morvan is een echt watergebied met beekjes, meertjes en rivieren. Vroeger maakte men gebruik van deze waterwegen om te handelen. Het water biedt daarnaast ook veel avontuur. Zoals zwemmen, vissen, kanoën en waterskiën. Vanaf een camping gelegen aan een meer hoeft u dus niet ver te reizen voor een hele dag vol met activiteiten. Twee drukbezochte meren in de zomer zijn de Lac des Settons en et Reservoir de Pannecière. Hier wordt toezicht gehouden en er is een ruim aanbod aan parkeerplaatsen. Wilt u liever meer rust dan zijn het meer Lac de Saint-Agnan en Lac du Crescent aan te raden. Houdt u meer van fietsen of wandelen, de Morvan beschikt over mooie routes van makkelijk tot uitdagend. Ontdek de schatten van de natuur, geniet van het uitzicht vanaf de heuvels en proef de charme van de dorpjes om u heen. Een bezienswaardigheid is de Gorges de Narvau, een waterval gelegen in de bossen vlakbij Lormes. Een geweldige plek om te picknicken.

Cultuur in de Morvan

De Morvan heeft nog meer te bieden. Een rijke geschiedenis hangt rond deze streek. Zoals de stad Autun, in het verleden bezet werd door de Romeinen. Zo kunt u aan de gebouwen nog de Romeinse invloeden zien. De kathedraal St-Lazare werd door branden vaker verbouwd. Tegenwoordig is de kathedraal in een Romeins-Gotisch achtige stijl. Hoort u uw maag al knorren, dan zijn er genoeg fijne restaurantjes om te lunchen en dineren. Lekkere wijnen zijn hier zeker ook te vinden. Château Chinon, ook een zeer oude stad en tevens de hoofdstad van Morvan. Deze stad is gebouwd rondom een kasteel, een leuke bestemming voor een dagje uit. In andere plaatsen zoals Vezelay, Avallon en Birbracte zijn mooie musea, kerken en kathedralen te bezichtigen, wat de moeite absoluut waard is. Cultuur, muziek en dans. Jaarlijks zijn er verschillende traditionele feesten in de Morvan. In juli vind in Autun het festival van de cornemuse (een instrument wat erg lijkt op een doedelzak) plaats. Dan zijn er nog de fête d’accordeon in St-Lèger-sous-Beuvray en het hurdy gurdy festival in Anost.