Vakantie in Morbihan

Morbihan is een mooi departement gelegen in het zuiden van Bretagne. Geniet tijdens het kamperen in Morbihan van de prachtige kustlijn en het culturele erfgoed. Fietstochten en wandelingen maken behoren natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Zwemmen, zeilen en surfen zijn ook geliefde activiteiten in de Morbihan. Er zijn hier prachtige zandstranden en bijzondere baaien te vinden. De gastronomie is ook favoriet bij toeristen in Morbihan, geniet van de lokale vis-specialiteiten en oesters.

Lees meer

Advertentie

Kamperen in Morbihan

Cultuur in Morbihan

In Morbihan is van alles te beleven, er is prachtige natuur, maar daarnaast zijn er ook vele culturele activiteiten. Bezoek bijvoorbeeld een van de kastelen in de regio. Château Josselin, gebouwd in de 11e eeuw, is hier een voorbeeld van. Een ander mooi kasteel in de regio is het Château de Suscinio. Hier leer je van alles over het middeleeuwse leven en geniet je van het uitzicht vanaf de burcht. Ook aan steden kom je niets te kort. Bezoek bijvoorbeeld Vannes, waar je kleurrijke vakwerkhuizen en een mooie kerk kan bewonderen. Of leef je uit in Lorient, een echte Franse havenstad met veel geschiedenis.

Natuur van Morbihan

Voor de natuurliefhebbers onder ons is Morbihan een waar paradijs. Bezoek er bijvoorbeeld het schiereiland Quiberon, waar de woeste zij klots over de hoge kliffen. Of breng een dagje door aan Lac de Guerlédan, een prachtig stuwmeer waar je kan wandelen of watersporten. Ook op de vele eilanden in de Golfe du Morbihan zijn zeer de moeite waard. Hier kan je geweldige fietstochten maken of rondom het eiland lopen. Belle-Île-en-Mer is zo een eiland. Je vind er mooie natuur en echte franse gezelligheid.