Vakantie in Centre-Val de Loire

Kamperen op een camping in Centre-Val de Loire is een leuke manier om dit gedeelte in Midden-Frankrijk te ontdekken. De regio Centre-Val de Loire is gelegen in het hart van Frankrijk. De regio biedt de perfecte combinatie van familiecampings en prachtige natuurcampings in mooie natuurgebieden. Centre is de ideale regio voor natuur- en wandelliefhebbers. Loop mooie uitgezette wandelroutes vanaf de camping of bezoek een mooi Loirekasteel. Deze regio biedt een mooie vakantie voor jong en oud!

Lees meer

Advertentie

Bestemmingen in Centre-Val de Loire

Cher

Oude kastelen, sfeervolle tuinen en een rijke historie

Verder lezen over Cher

Eure-et-Loir

Prachtige kastelen, culturele uitstapjes en een gevarieerd groen landschap

Verder lezen over Eure-et-Loir

Indre

Sfeervolle dorpjes, culturele bezienswaardigheden en indrukwekkende kastelen

Verder lezen over Indre

Indre-et-Loire

Prachtige landschappen, authentieke dorpjes en historische kastelen en burchten

Verder lezen over Indre-et-Loire

Loir-et-Cher

Historische bezienswaardigheden, kastelen en culinaire hoogstandjes

Verder lezen over Loir-et-Cher

Loiret

Een rijke geschiedenis, groene landschappen en culturele bezienswaardigheden

Verder lezen over Loiret

Vakantie in Centre-Val de Loire

Ontdek Centre-Val de Loire

Centre-Val de Loire is van oudsher een favoriete regio van de Franse adel en biedt vele mooie kastelen die behoren tot het UNESCO Werelderfgoed. In de regio Centre-Val de Loire liggen bijzondere rustige charmecampings in de natuur en de omgeving van de bezienswaardigheden.

Centre-Val de Loire bestaat uit 6 departementen. Het departement Cher grenst aan het Centraal Massief. In deze streek vindt u kasteelcampings tussen de mooie wijngebieden waar hoofdzakelijk witte wijn wordt geproduceerd, zoals Sancerre, een bekende naam bij wijnliefhebbers. Door deze streek loopt ook een mooie kastelenroute langs 18 kastelen genaamd La Route Jacque Couer. Julius César noemde de hoofdstad van deze regio, Bourges, de mooiste stad van Gallië.

Het departement Indre is een praktisch ongeschonden streek met vele meren, golvende landschappen en het natuurpark La Brenne. Een mooi plaatsje in dit departement is Gargilesse wat bekend staat als kunstenaarsdorp. Ook Châteauroux is een bezoek waard.

Kamperen in de Loirevallei

Een belangrijk onderdeel van regio Centre-Val de Loire is de Loirevallei met de rivier de Loire. De Loire rivier is met een lengte van 1020 kilometer de langste van Frankrijk. Door de grote hoeveelheid water en de geologische variatie vindt u in deze regio landschappen die sterk van elkaar verschillen.De vallei van de rivier de Loire loopt van west naar oost door deze regio.

Centre-Val de Loire is een heuvelachtig overgangsgebied tussen het Bekken van Parijs en het Centraal Massief, met hellingen die zijn ontstaan door riviererosie. Het is een perfecte streek om heerlijk tot rust te komen tijdens de campingvakantie op een kleine camping met zwembad. In de regio Centre vindt u een reeks charmecampings op bijzondere plekjes.

Kastelen en cultureel erfgoed

In het departement Indre-et-Loire vindt u de culturele stad Tours en het Loire-dal. Indre-et-Loire staat ook wel bekend als ‘de tuin van Frankrijk’. Ook vindt u hier het beroemde kasteel Chenonceau wat is gebouwd aan het water van de rivier de Cher die ook door dit departement loopt.

In Loir-et-Cher vindt u campings aan de rivieren de Loire en de Cher, en ook kunt u het grote kasteel van Chambord hier vinden met zijn wenteltrap ontworpen door Leonardo da Vinci. De hoofdstad is Blois, wat een mooie stad is met kronkelige straatjes, gelegen aan de oever van de Loire.

Ten zuidwesten van Parijs ligt het departement Eure-et-Loire met de hoofdstad Chartres, dat gelegen is aan de rivier de Eure. De kathedraal van deze stad wordt beschouwd als één van de mooiste gotische kathedralen van Frankrijk. Ook Châteaudun is een bezoek waard.

Het meest oostelijke departement is Loiret. Hier treft u groene campings in een prachtige omgeving om te wandelen bij bijvoorbeeld de Pont-Canal over de Loire. Ook kunt u de universiteitsstad Orléans bezoeken die mede bekend is vanwege Jeanne d’Arc. Het stadje Briare ligt hier ook en staat ook wel bekend als mozaïkstad van Frankrijk.

Kampeerterreinen in Centre-Val de Loire

Of u nu naar een actieve kampeervakantie op zoek bent of pure ontspanning op een luxe camping, in Centre-Val de Loire vindt u het allemaal. Rondom uw camping in Centre-Val de Loire is op veel plekken water te vinden zoals een rivier of meer. U kunt dus lekker actief bezig zijn in of op het water, maar ook genieten van prachtige wandeltochten, fietstochten, paardrijden en uitgestrekte golfbanen.

In de vele leuke dorpen kunt u tevens naar hartenlust winkelen en lekker eten. De vele middeleeuwse kastelen in de buurt van uw vakantiebestemming in Centre-Val de Loire maakt deze streek bij uitstek geschikt voor een vakantie waarbij cultuur en mooie natuur valt te combineren.

Populaire regio’s Centre

Meer informatie Centre