Kamperen in de Eure-et-Loir

Vakantie in de Eure-et-Loire

Het departement Eure-et-Loire ligt in Centre-Val de Loire. Dit departement wordt gekenmerkt door de gevarieerde landschappen van Perche en de Bauce. Ook de valeien van de Loir zijn prachtig om te bezoeken. Bekijk de gotische kathedraal in Chartres en wandel door de oude straatjes met karakteristieke huisjes. Geniet van de rijke natuur, cultuur en het erfgoed van de Eure-et-Loire.

Het is hier prachtig wandelen

Het departement Eure-et-Loir, gevestigd in hartje Frankrijk, barst van schattige dorpjes met oude huizen, kastelen die stammen uit de tijd van de renaissance en heuvelachtige gebieden die er schilderachtig uitzien. Doordat Eure-et-Loir beschikt over vele mooie landschappen, is het een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars. Zo kunt u het gehele jaar door goed wandelen in de Perche Thironnais. Zo’n wandeltocht in de Perche Thironnais is 11 kilometer lang en duurt ongeveer 2 uur en 45 minuten. In de Perche Thironnais kunt u tevens ook uitstekend fietsen en mountain-biken.

Leuke bezienswaardigheden

Bonneval, ook wel het klein Venetië van de Beauce genoemd, wordt omringt door charme dankzij de mooie huizen die weerspiegelen in het water van de rivier de Loire. Met een elektrisch bootje kunt u de stad bewonderen vanaf het water. De stad kent vele kastelen, kerken en tuinen en loopgraven, die zeker het bezoeken waard zijn.

Ontdek Chatres in Eure-et-Loir

De hoofdstad van regio Eure-et-Loir is Chatres. Deze stad is beroemd om het gotische meesterwerk de kathedraal Notre Dame, die ingeschreven staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. De Notre Dame is één van de grootste kathedralen in Frankrijk en wekt doorgaans veel bewondering op. De gevels van het gebouw zijn versierd met duizenden beelden en binnen in het gebouw vindt u prachtige glas-in-lood ramen, die gemaakt zijn in de twaalfde en dertiende eeuw.

Pittoreske straatjes in Chateaudun

In het zuiden van Eure-et-Loir ligt de stad Chateaudun. Deze stad wordt gekenmerkt door het hooggelegen kasteel en de pittoreske straatjes. Als u het kasteel bezoekt, is het even alsof u zich in de middeleeuwen waant. Binnen in het kasteel kunt u een kijkje nemen in de middeleeuwse keukens en de collectie wandtapijten bewonderen. In de tuin kunt u genieten van het prachtige uitzicht dat de vallei van de Loir u biedt. Liefhebbers van kunst kunnen hun hart ophalen bij het museum voor Schone Kunsten en Natuurgeschiedenis. Dit museum stelt onder een collectie van meer dan 2500 opgezette vogels tentoon, maar ook worden er schilderijen en archeologische voorwerpen tentoongesteld. Elk eerste weekend van de maand wordt er in de stad een wolmarkt georganiseerd. Dit is een middeleeuws feest dat ook erg leuk is om met uw kinderen te bezoeken. In Chateaudun bevinden zich ook de Grottes du Foulon, de grotten van Foulon. Zo’n 300 000 jaar geleden werden deze grotten bewoond door de paleolithische mens. Tijdens de tours die er worden gegeven, tevens ook in het Engels, worden er ook prehistorische werktuigen tentoongesteld. Zo wordt u gaandeweg verteld over de geschiedenis van de mens. Het bezoeken van de grotten is een activiteit die leuk is voor het hele gezin. Elk uur wordt er een nieuwe tour gegeven en een kaartje voor entree kost € 8,50. Kinderen van 6 tot en met 10 jaar oud betalen €5 euro en scholieren en studenten betalen € 6,50. De Eure-et-Loire is het perfecte gebied om te ontspannen en om leuke uitstapjes te maken met uw gezin.