Vakantie in de Loir-et-Cher

Vakantie in de Loir-et-Cher

Op deze pagina vindt u een overzicht van campings in Loir-et-Cher, met kleine- en rustige campings met zwembad, kampeerterreinen waar honden zijn toegestaan, familiecampings met een Nederlandse eigenaar en mooie natuurcampings bij het bos, aan meer of rivier in Loir-et-Cher. Geniet tijdens het kamperen in Loir-et-Cher van het door de Franse koningen geprezen gebied en bezoek de Loirekastelen Chambord en Cheverny.

Sportieve kampeervakantie in Loir-et-Cher

Het departement van Loir-et-Cher ligt in het centrum van Frankrijk. Het departement telt meerdere prachtige bloemvalleien en groene heuvels. Het is een gebied vol met historie, met verscheidene belangrijke kastelen, waaronder Chambord, veruit de mooiste van allemaal. De Loir-et-Cher beschikt over variërende landschappen, waaronder de mistige bossen van Sologne en de Perche; bekend om de paarden die je daar vindt. In deze omgeving is het prima vertoeven op een van de campings in Loir-et-Cher. Tijdens uw vakantie kunt u door deze gebieden uitstekend wandelen, fietsen, paardrijden én kanoën over de rivieren. Voor sportievelingen is Loir-et-Cher dus de ideale kampeerplek!

Een bezoek aan de hoofdstad van Loir-et-Cher

Als u kampeert in de buurt van Blois, breng dan zeker een bezoek aan deze stad. Blois is de hoofdstad van Loir-et-Cher. Het is een vorstelijke stad gelegen aan de rivier de Loire. De stad ligt dichtbij kasteel Chambord, wat veel bezoekers trekt, maar Blois is ook zeker de moeite waard om heen te gaan. Blois heeft een rijke historie en dat kunt u maar al te goed zien aan het Château Royal de Blois. In dit kasteel hebben maar liefst zeven koningen en tien koninginnen gewoond. Tegenover dit koninklijke kasteel vindt u een gebouw genaamd Maison de la magie, waar u alles te weten kunt komen over de beroemde goochelaar Houdini. Door Blois kunt u prima wandelingen maken. Door de hele stad heen kunt u een aantal verschillende bronzen bordjes volgen die u allemaal een andere route doen maken. Het bordje met het stekelvarken (het embleem van Louis XII) laat u bijvoorbeeld heel het kasteel en de omgeving ontdekken. En door de bordjes met de lelie te volgen, maakt u een wandeling door de straatjes van de oude wijk Pit-Châtel. Camping Domaine de dugny ligt ongeveer 20 kilometer van Blois af. U bent vanaf daar met de auto in twintig minuten in de stad.

Door Blois kunt u ook diverse soorten fietstochten maken, die u langs leuke plekken leiden.

In Loir-et-Cher zijn er vele kastelen te vinden, schattige steden en mooie kerken. Als u van architectuur en historie houdt, of als u het leuk vindt om actief bezig te zijn, dan is Loir-et-Cher de ideale kampeerbestemming voor u!

Populaire vakantiethema’s

Populaire bestemmingen