Algemene gegevens

Staanplaatsen: 80
Huuraccommodaties: 150
Kampeerterrein: 5,8 ha

Camping-club Les Pins

Camping-club Les Pins in Le Grand-Village-Plage bevindt zich aan het begin van het eiland Île d’Oléron in de Charente-Maritime, op 1,3 km afstand van het zandstrand La Giraudière en de zee. Op 5,8 hectare in het pijnbomenbos biedt camping-club Les Pins kampeerplaatsen voor uw tent/caravan of camper en comfortabele accommodaties van 2 tot 6 personen. Back to nature met de Bungalow-tenten (met of zonder privé-sanitair) voor 5 personen. De camping beschikt over twee sanitairgebouwen met individuele douches, wasbakken en toiletten. Er is een aparte afwasplaats en in ieder sanitairblok bevindt zich een familieruimte met kinderbadje, grote familie-douche die tevens is aangepast voor personen met een handicap. Camping-club Les Pins beschikt over een wasserij met 4 wasmachines en 2 drogers (tegen betaling). U kunt terecht in de snackbar met zicht op de Lagune. Hier zijn ijsjes, pizza’s, frietjes, hamburgers of mosselen met frietjes verkrijgbaar. Daarnaast is er keuze uit oesters van Marennes/Oléron en andere visgerechten. In juli en augustus is er een dagelijks animatie-programma zowel overdag als ook geanimeerde avonden; (kids) shows / schuimparty / optredens / bingo / karaoke. Camping-club Les Pins is tot half november geopend. In het najaar is de camping ideaal voor natuurliefhebbers, rustzoekers en jonge gezinnen die van een ontspannen vakantie houden. De mobile homes en ingerichte tenten zijn voorzien van verwarming.

Kamperen op het eiland Île d’Oléron

Camping-club Les Pins is gelegen in de Charente-Maritime, aan de Atlantische kust en met het micro-klimaat is het hier fijn vertoeven. De prachtige Lagune is iedere dag toegankelijk; met zijn koraal zandstrand en zoet water is deze ideaal voor kinderen die fijn aan de rand van het strand kunnen spelen; beschut van de wind en hoge golven die u soms vindt op het strand aan de kust. Met een diepte tot 1.50 m biedt de Lagune ook de mogelijkheid aan de groteren om wat baantjes te trekken. In juli en augustus is er tevens het treintje “Cagouille Express” die u dagelijks vanaf de camping naar het strand en retour brengt (tegen betaling) zodat u de auto kunt laten staan. Op slechts enkele passen van camping-club Les Pins bevindt zich het gemoedelijke centrum van Le Grand Village Plage. Daar vindt u: het VVV (L’Office du Tourisme) (50m), de buurtsuper Marché U (100m), bakkerij (100m), verschillende restaurants, pizzérias, sandwicherie (50m), tabac zaak (100m), postkantoor (100m), winkeltjes (kleding) (100m), kapper (100m), apotheek (200m), ostéopaat (100m), fietsenverhuur (300m), tevens ook fietsenverhuur op de camping (tegen betaling) en een surfschool op het strand (1,3km). In het najaar kunt u op de stranden heerlijk uitwaaien, prachtige wandelingen en fietstochten maken. Kom en ontdek ons kleine hoekje van het paradijs in de Charente-Maritime.

We hebben een aantal opties voor Camping-Club Les Pins voor je op een rijtje gezet:

Camping-Club Les Pins

Frankrijk Poitou-Charentes Charente-Maritime Le Grand-Village-Plage

6, Allée des Pins, 17370 Le Grand-Village-Plage

+33 (0)5 46 47 50 13
Duits, Engels, Frans, Nederlands
eind maart - half november

Een review achterlaten

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.