Kampeervakantie in Yvelines

Campings in Yvelines

Het departement Yvelines maakt onderdeel uit van de prachtige groene regio île-de-France. In deze regio is er ontzettend veel te doen en te ondernemen. Bezoek bijvoorbeeld de stad van de liefde: Parijs. Of ga een dag met de kinderen naar het themapark Disneyland Parijs, gegarandeerd dat de kinderen het hier de hele vakantie over hebben! Of u kunt naar een van de werelds meest bezochte paleis; Het paleis van Versailles. In Yvelines zijn er meerdere glampings, familiecampings en campings waar de hond ook welkom is.  Zodat u iedereen in stijl op reis mee kunt nemen. Als u liever van het back to basics kamperen houdt, kunt u campings vinden die met de prachtige Franse natuur omgeven worden.

Dagjes uit in Yvelines

In Yvelines kunt u alle kanten op, ga lekker een dag de stad in, huur een fiets en maak een fietstocht of bekijk de prachtige natuur door een wandeling te maken in een van de natuurparken. Parijs is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of de auto. Parijs biedt veel verschillende monumenten en bezienswaardigheden die u gezien moet hebben als u in dit departement op vakantie bent. Wanneer u niet zo’n zin heeft in de drukte van de stad kunt u naar de prachtige dorpjes, kastelen of paleizen gelegen in Yvelines. Groot Trianon, in het frans Grand Trianon is een lustpaviljoen in de tuin van Versailles. Dit is een prachtige bezienswaardigheid die u kunt bezoeken in combinatie met het Paleis van Versailles. Het paleis van Versailles is een schitterend monument. Als u een leuk museumpark wilt bezoeken is Miniature France misschien iets voor u. Hier kunt u alle belangrijke gebouwen, monumenten en bezienswaardigheden bekijken.
Het wereldbekende Disneyland Parijs ligt in de buurt van Yvelines en is daardoor goed bereikbaar met het openbaar vervoer of met de auto. Wilt u het kind in u naar boven komen? Kies dan voor een magische dag in het prachtige Disneyland Parijs!

Activiteiten en historie in Yvelines

In Yvelines zijn er veel activiteiten te beoefenen. Houd u van creatief bezig zijn in uw vakantie? Volg dan bijvoorbeeld een kookworkshop in Versailles. Of ga een middagje uw eigen parfum maken in Saint-Germaine-en-Laye. Saint-Germaine-en-Laye is een belangrijk historische stad gelegen in Yvelines. Hier kunt u veel uit de Franse geschiedenis te weten komen. In de stad ligt het kasteel en dit is echt een prachtige eye-catcher. Zeker de moeite waard om een dagje door te brengen! Kortom, dit zijn alle redenen waarom u een camping moet boeken voor uw kampeervakanties in het mooie Yvelines.